ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικές συναντήσεις για τον τουρισμό είχε η Έλενα Κουντουρά στην Ν. Κορέα

Σημαντικές συναντήσεις για τον τουρισμό είχε η Έλενα Κουντουρά στην Ν. Κορέα

Επίσκεψη στη Σεούλ πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού KOTFA.

Η αναπληρώτρια υπουργός είχε σημαντικές συναντήσεις κατά τις οποίες εξασφάλισε τη στήριξη της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαμε τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Ν. Κορέας Kim Chong, η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι η Νότιος Κορέα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την τουριστική πολιτική της χώρας μας στο πλαίσιο της διείσδυσης σε νέες αγορές.

Εφεξής, πρόσθεσε, η τουριστική έκθεση KOTFA θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΟΤ ενώ πρότεινε τη διοργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών και φεστιβάλ προβολής της χώρας μας στην Νότιο Κορέα.

Η αναπληρώτρια υπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων Park Sungchon, ο οποίος ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη συμμετοχή της στον πόλεμο της Κορέας.

Μάλιστα η συνομιλία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και συγκινησιακό κλίμα καθώς ο κ. Sungchon πληροφορήθηκε ότι ο στρατιωτικός πατέρας της Έλενας Κουντουρά υπήρξε βετεράνος στον πόλεμο της Κορέας.

Ο κ. Sungchon δεσμεύθηκε να στηρίξει την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα του και επεσήμανε ότι ο τουρισμός θα συμβάλλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Korean Air η Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έναρξη των απευθείας πτήσεων charter Σεούλ – Αθήνα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, που θα πραγματοποιήσει η HANJIN, θυγατρική της Korean Air και πρόσθεσε ότι η μελλοντική υλοποίηση τακτικών αεροπορικών πτήσεων θα ενισχύσει την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Νότιο Κορέα και το διμερές εμπόριο μέσω cargo.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με σημαντικούς tour operator της Νότιας Κορέας παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους της πολιτικής της μεταξύ των οποίων αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου προσθέτοντας ότι η χώρα μας αποτελεί ένα κορυφαίο και ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Ζήτησε επίσης από τους συνομιλητές της την υποστήριξη των πτήσεων charter, η επιτυχία και η πληρότητα των οποίων, θα συμβάλλουν στην καθιέρωση τακτικής αεροπορικής σύνδεσης των δύο πρωτευουσών. Τέλος η αν. υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε κορυφαία ΜΜΕ της χώρας με στόχο την προβολή της Ελλάδος ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Σχετικές ειδήσεις