ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καβάλα: Αύξηση 20% στη διέλευση Ι.Χ. από τα Βαλκάνια

Καβάλα: Αύξηση 20% στη διέλευση Ι.Χ. από τα Βαλκάνια

Σημαντική αύξηση στις επισκέψεις ξένων τουριστών παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο στις αεροπορικές αφίξεις από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης όσο και στη διέλευση ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων από χώρες της Βαλκανικής.

Σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλη Αμοιρίδη, «παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 5% στις πτήσεις από χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης προς το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» για το πρώτο πεντάμηνο του 2015 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα του 2014».

«Είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη που αποδεικνύει ότι αργά, αλλά σταθερά η περιοχή μας γίνεται γνωστή σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο, οι κάτοικοι των οποίων αναζητούν νέους τουριστικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους», τονίζει ο κ. Αμοιρίδης, ο οποίος παράλληλα, αναφέρει ότι παρατηρείται αύξηση και των τουριστών από χώρες της Βαλκανικής που κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ο ίδιος στα χέρια του μετά από τη διαλογή που έχουν πραγματοποιήσει το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου οι τουριστικοί πράκτορες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η αύξηση από τη χερσόνησο του Αίμου αγγίζει ποσοστό της τάξης του 20%,
«Η επισκεψιμότητα από τις χώρες των Βαλκανίων», υπογραμμίζει ο κ. Αμοιρίδης, «διαχέεται σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειάς Α.Μ.Θ. και όχι μόνο στις νησιώτικες όπως η Θάσος και η Σαμοθράκη. Αυτό είναι αρκετά ευχάριστο, διότι σημαντική αύξηση γνωρίζει το Φανάρι της Κομοτηνής και η Αλεξανδρούπολη. Είναι μια πολύ καλή συγκυρία για την περιοχή μας και σκεφτείτε ότι οι δράσεις μας και οι προσπάθειές μας δε θα σταματήσουν εδώ. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να έρθουν ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα στο μέλλον και φυσικά να επαυξήσουμε το τουριστικό μας προϊόν με πλήθος παροχών υπηρεσιών».