ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προσπάθεια διείσδυσης της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός σε ΗΠΑ- Ισραήλ

Προσπάθεια διείσδυσης της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός σε ΗΠΑ- Ισραήλ

Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την επενδυτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας το κοινό στις χώρες τους και διατηρώντας μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Institute (AHI) και American Hellenic Progressive Association (AHEPA) και των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων B'nai B'rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organisations.

Αυτό επεσήμαναν οι εκπρόσωποί του σε συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Institute (AHI) και American Hellenic Progressive Association (AHEPA) και των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων B'nai B'rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organisations, πραγματοποιούν τη δεύτερη κοινή επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή στην ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού, στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που προωθούνται για την διευκόλυνση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων - όπως η παροχή σταθερού φορολογικού πλαισίου για επτά χρόνια, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων κλπ.

Η κυρία Κουντουρά μίλησε για την ανοδική πορεία του τουριστικού κλάδου παρά τους περιορισμούς φέτος το καλοκαίρι και τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η διείσδυση της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός στις αγορές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των οργανώσεων δήλωσαν "την πρόθεσή τους να στηρίξουν την επενδυτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας το κοινό στις χώρες τους και διατηρώντας μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή βοήθειας όπου και όποτε αυτό παραστεί αναγκαίο".

Σχετικές ειδήσεις