ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Thomas Cook: Ανακάμπτουν οι κρατήσεις μετά τις ανησυχίες για την ασφάλεια

Thomas Cook: Ανακάμπτουν  οι κρατήσεις μετά τις ανησυχίες για την ασφάλεια

Ο τουριστικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε σήμερα ανάκαμψη των κρατήσεων του μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, καθώς οι πελάτες του ανέβαλαν τον προγραμματισμό διακοπών τους ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο και την Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο, με τις τελευταίες να οδηγούν σε μείωση της ζήτησης για την Τουρκία.

Πέρυσι σημειώθηκαν επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία, με τους τουρίστες να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τους προορισμούς αυτούς, που μέχρι τότε ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους χειμερινούς μήνες και με την Thomas Cook να ανακοινώνει ότι προσέφερε περισσότερα πακέτα διακοπών στην Ισπανία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ και την Κούβα ως εναλλακτικές επιλογές.

Για τους θερινούς μήνες, που είναι η κερδοφόρα περίοδος για την Thomas Cook, οι ανησυχίες για το θέμα της ασφάλειας έχουν μέχρι στιγμής επηρεάσει τις κρατήσεις, σύμφωνα με την εταιρία, καθώς έχει διατεθεί το 29% των προγραμμάτων της, ποσοστό που είναι χαμηλότερο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ωστόσο, η εταιρία είπε ότι παρατηρείται ένα μοτίβο καθυστερημένων κρατήσεων και ότι συνολικά η ζήτηση για διακοπές είναι ισχυρή. Πρόσθεσε ότι εμμένει στις ετήσιες προβλέψεις της υπό την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθεί η ανάκαμψη που καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχετικές ειδήσεις