ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντιπροσωπεία του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ στη HORECA

Αντιπροσωπεία του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ στη HORECA

Στον εκθεσιακό χώρο της έκθεσης HO.RE.CA βρέθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα του Τομέα, Μενέλαο Μποκέα και το μέλος της γραμματεία του τομέα και πρώην προέδρου του ΕΟΤ, Χρήστο Πάλλη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία «να επισκεφτούμε τα περίπτερα τον ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο τουρισμού, των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης, να συνομιλήσουμε και να ακούσουμε προβληματισμούς και προτάσεις για τη βελτίωση του τουριστικού κλάδου. Ιδιαίτερη ήταν η επίσκεψη στο εκθεσιακό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με θέμα το "Ελληνικό Πρωινό".

Ως ΠΑΣΟΚ διατηρούμε ισχυρή την πεποίθηση μας πως η συνεχής βελτίωση του τουριστικού πακέτου που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας βαδίζει παράλληλα με την αειφόρο Ελληνική γη και τα προϊόντα της. Στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η άμεση σύνδεση του τουρισμού με τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα της χώρας, η προώθηση της Μεσογειακής διατροφής και η συνολική αναβάθμιση του ποιοτικού τουρισμού που θα δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα, μέσα από την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Στο υψηλό κόστος παραγωγής και τις ευτελείς τιμές των αγροτικών προϊόντων ήρθαν εσχάτως να προστεθούν και οι παράλογες προθέσεις τις κυβέρνησης για την φορολογία των αγροτών που καθιστούν αδύνατη μια τέτοια προσπάθεια. Με λύπη μας διαπιστώνουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση στήριξης και προστασίας του κλάδου που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη του νούμερο ένα εξαγώγιμου προϊόντος της πατρίδας μας.

Τόσο η κρίση που μαστίζει τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου όσο και η διάχυτη επιφυλακτικότητα των επισκεπτών για την Τουρκία, δίνουν στην χώρα μας καθημερινά μεγάλες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης νέων επισκεπτών και το άνοιγμα νέων αγορών. Βαδίζοντας με σίγουρα βήματα και με την κατάρτιση ενός σοβαρού στρατηγικού σχεδιασμού μπορούμε και πρέπει να δώσουμε μόνιμα χαρακτηριστικά σε αυτή την παροδική-όπως ελπίζουμε- συγκυρία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις