ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το μακρύ χέρι της εφορίας αγγίζει τώρα και τα... rooms to let

Το μακρύ χέρι της εφορίας αγγίζει τώρα και τα... rooms to let

Με νομοθετική παρέμβαση –όχι δικής της πρωτοβουλίας, αλλά εξαιτίας πιέσεων από τουριστικούς φορείς – η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της τεράστιας φοροδιαφυγής με τη μίσθωση σπιτιών ως τουριστικά καταλύματα.

Όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή, το νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει τον τρόπο φορολόγησης των τουριστικών μισθώσεων που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικές κατοικίες, θα καταρτισθεί με τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Οικονομικών.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έκαναν τόσο ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης όσο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο κ. Τσακίρης ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τη σχετική διαδικασία για την επίλυση του ζητήματος.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ανδρεάδης υποστηρίζει πως θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία -σε ετήσια βάση- περί τα 250 εκατ., ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με τις εταιρείες που διαχειρίζονται τις διαδικτυακές πλατφόρμες μέσω των οποίων γίνονται οι μισθώσεις.

Σχετικές ειδήσεις