ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προώθηση των ελληνικών προορισμών μέσω του προγράμματος EDEN

Προώθηση των ελληνικών προορισμών μέσω του προγράμματος EDEN

Δράσεις για την προώθηση των ελληνικών προορισμών και του βιώσιμου τουρισμού μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος EDEN (Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας) συζήτησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο.

Η κα Πατουλίδου, Χρυσή Ολυμπιονίκης με σημαντική προσφορά στην παγκόσμια προβολή της χώρας και με ενεργό συνεισφορά στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας, επελέγη ως Εθνική Πρέσβειρα στο πρόγραμμα EDEN για την προβολή των βραβευμένων ελληνικών προορισμών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι εθνικοί Πρέσβεις EDEN καλούνται να προωθήσουν το μήνυμα: «Η Ευρώπη είναι γεμάτη από κρυμμένους θησαυρούς που αξίζει να ανακαλυφθούν» καθώς και να προάγουν την ιδέα ενός υγιούς, οικολογικά φιλικού και βιώσιμου τουρισμού και τρόπου ζωής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη ανεπτυγμένων που αναπτύσσονται τουριστικά σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Από το 2007, έχουν βραβευθεί 6 ελληνικοί προορισμοί: Φλώρινα, Γρεβενά, Λέσβος, Σέρρες, Δελφοί και Μαραθώνας.