ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προβληματισμός για την τουριστική περίοδο στο μέσον της σεζόν

Προβληματισμός για την τουριστική περίοδο στο μέσον της σεζόν

Τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, σημειώνοντας ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της σεζόν, να υπάρχουν ακόμα άδεια κρεβάτια σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες.

Ανάλογες ενστάσεις και επιφυλάξεις, εκφράζουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού που υποστηρίζουν ότι υπάρχει φέτος σημαντική υστέρηση εσόδων, παρά το γεγονός ότι οι αφίξεις τουριστών είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας»

«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε πει να κρατάμε μικρά καλάθια, να είμαστε σοβαροί για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε πρώτα τις υποχρεώσεις μας και το προσδοκώμενο έσοδο μετά. Εμείς ούτε ζητωκραυγάζαμε ούτε είπαμε ότι, αυτή τη χρονιά, φέτος θα ξεχειλίσουμε από κόσμο και έσοδα. Δε μοιραζόμαστε τη σκέψη ότι οι αφίξεις είναι αυτό που κρίνει τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων» δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Καμπουράκης και επεσήμανε ότι ενώ θα έπρεπε να είχαμε λόγω των συγκυριών επωφεληθεί, συνέβη τελικά το αντίθετο.

«Τα πράγματα δε φαίνεται να εξελίσσονται καλά φέτος. Η Τουρκία άνοιξε και βλέπουμε να εισπράττει όσα δεν μπορέσαμε να εισπράξουμε εμείς τους τελευταίους έξι μήνες. Την πρωτοχρονιά στην Αίγυπτο έκλεισαν τελείως περιοχές αλλά εμείς στην Ελλάδα λόγω πολύ υψηλού ΦΠΑ, που μας έβγαλε εκτός ανταγωνισμού, δεν μπορέσαμε να εισπράξουμε τίποτα» είπε επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, καταλήγοντας: «αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε προβλέψεις και υπολογισμούς. Πρέπει να κάνουμε ενέργειες να φέρουμε περισσότερους πελάτες και από αυτούς να πάρουμε όσο το δυνατό περισσότερα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις μας».