ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη Ρόδο Άγγλοι, Γερμανοί και Σουηδοί

Στη Ρόδο Άγγλοι, Γερμανοί και Σουηδοί

Θετικό πρόσημο είχαν οι συνολικές αφίξεις τουριστών στο νησί της Ρόδου το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας».

Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλύτερα τους δύο τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα η γενική εικόνα να αλλάξει και πλέον να καταγράφεται αύξηση σε ποσοστό 6,84% συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2015, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 41.000 περισσότερους τουρίστες.

Από τον απολογισμό που έγινε, προέκυψε ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στο νησί της Ρόδου συνολικά 647.295 άτομα έναντι 605.879 πέρσι.

Βασικές αγορές για το νησί, οι χώρες δηλαδή από τις οποίες ήρθαν οι περισσότεροι τουρίστες, είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ρωσία και το Ισραήλ που κατέγραψαν όλες αύξηση.

Τα πρωτεία τα κατέχει η Αγγλία με 122.993 επισκέπτες και ακολουθεί η Γερμανία με 106.175 επισκέπτες και η Σουηδία με 57.949 ενώ η πτωτική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία τη Νορβηγία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Τσεχία, αλλά και τις πρώην ανατολικές χώρες, φαίνεται ότι θα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της φετινής τουριστικής περιόδου. Σε ανάλογους ρυθμούς αναμένεται να εξελιχθεί η τουριστική κίνηση και τους επόμενους μήνες.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων