ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πλατφόρμα και ηλεκτρονική εφαρμογή προβολής των μνημείων της Θεσσαλονίκης

Πλατφόρμα και ηλεκτρονική εφαρμογή προβολής των μνημείων της Θεσσαλονίκης

Ηλεκτρονική πλατφόρμα προβολής των μνημείων της Θεσσαλονίκης και των διαδρομών περιήγησης σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και η αντίστοιχη εφαρμογή (App) για κινητές συσκευές, με τίτλο: "Περιηγηθείτε στα μνημεία της πόλης μας", από τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 32ης Philoxenia, στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

Την εφαρμογή υλοποίησαν οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την τεχνολογία των Story Maps, που επιτρέπει τον συνδυασμό χαρτών με αφηγηματικό κείμενο, με εικόνες και περιεχόμενο πολυμέσων.

Ο χρήστης μπορεί, μέσω της πλατφόρμας και της εφαρμογής, να ενημερωθεί για μνημεία και σημεία της πόλης, να ξεναγηθεί σε αυτά, να επιλέξει από ένα πλήθος θεματικών διαδρομών, με κριτήρια τα ενδιαφέροντα του, τον διαθέσιμο χρόνο του, ακόμη και τη δυνατότητα, ή το επίπεδο προσβασιμότητας, προτείνοντας την καλύτερη, κατά περίπτωση, διαδρομή.

Η εφαρμογή αποτελείται από τρία τμήματα. Το πρώτο δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα σύγκρισης της σημερινής εικόνας του γεωγραφικού χώρου του Δήμου με την αντίστοιχη του 1940. Το δεύτερο, και κύριο τμήμα, παρέχει πληροφορίες (φωτογραφίες, κείμενα, πολυμέσα) γύρω από τα μνημεία της πόλης. Το τρίτο και τελευταίο τμήμα, δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μεταφορτώνει φωτογραφίες μνημείων που συλλέγει ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει και η δυνατότητα διασύνδεσης με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την προβολή των μνημείων Θεσσαλονίκης.

Η πλατφόρμα και η εφαρμογή της λειτουργούν ήδη μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Θεσσαλονίκης.