Προβολή της Άνδρου στην παγκόσμια τουριστική αγορά!

Προβολή της Άνδρου στην παγκόσμια τουριστική αγορά!

Σημαντικό «άνοιγμα» στις διεθνείς αγορές επιχειρεί ο δήμος Άνδρου, με «μπαράζ» επισκέψεων ξένων δημοσιογράφων στο νησί. 

Στόχος είναι η ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών προέλευσης τουριστών, η προσέγγιση ανερχόμενων αγορών και η «ενεργοποίηση» τουριστών με ενδιαφέροντα που συνάδουν με το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν του νησιού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου

Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικό βήμα για την προβολή της Άνδρου στην Κίνα, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα που ενδιαφέρεται για πρωτότυπους τουριστικούς προορισμούς και είναι λάτρης του θεματικού- βιωματικού τουρισμού, αποτελεί η επίσκεψη στο νησί του δημοσιογράφου κ. Nuthall του International News Services Ltd, ένα διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, που έχει έδρα σε όλες τις ηπείρους και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα διεθνών επιχειρηματικών εκδόσεων με διεθνή νέα, αναλύσεις, βίντεο κ.λπ.

ΑΝΔΡΟΣ

Η συνάντηση του κ. Nuthall με τον δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη και την πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής Ελένη Πολίτου έθεσε τα θεμέλια για την περαιτέρω συγγραφή άρθρων που θα σχετίζονται με την προβολή του νησιού. Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης (ΕΚΙΝΑ), με το οποίο ο δήμος Άνδρου έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Επιχειρηματικότητα, όπως τονίζεται. 

Την Άνδρο επισκέφθηκαν, επίσης, η Γερμανίδα δημοσιογράφος Anna Karolina Monika Stock, η οποία θα δημοσιεύσει τρία άρθρα στις εφημερίδες Landshuter Zeitung, Straubinger Tagblatt και Abendzeitungκαι οι bloggers Katharina Werni και Romeo Felsenreich που θα επιμεληθούν Blog posts για το νησί.

Οι επισκέψεις διοργανώθηκαν σε συνεργασία του Δήμου με την «Marketing Greece». Τέλος, να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούν στην Άνδρο οι δημοσιογράφοι Aline Dobbie, που συνεργάζεται με πληθώρα ταξιδιωτικών websites και blogs όπως: India Link, Travel.com, Cox & Kings, We Blog the World, World Travel List και Marc d'Entremont, που εξειδικεύεται στην προβολή προορισμών με έμφαση στην γαστρονομία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του International Food Wine and Travel Writers Association.