Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Βέλγιο: Σοκολάτα, βάφλα και σουρεαλισμός (photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Για τους περισσότερους Βέλγιο σημαίνει Βρυξέλλες και κέντρο αποφάσεων της Ε.Ε. Βέλγιο όμως είναι πολύ περισσότερα.

Για την ακρίβεια το Βέλγιο διαθέτει τέτοια ποικιλία τοπίων και ρυθμών που θα σας ενθουσιάσει. Αλλιώς είναι στα δάση των Αρδεννών, τελείως διαφορετικά στους πύργους της Γάνδης. Η Αμβέρσα είναι πανέμορφη ιδίως το κομμάτι της Παλιάς Πόλης όπου εστιατόρια μπαρ και μπουτίκ δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για βόλτες στα καλντερίμια της.
Ωραία η αρχιτεκτονική, όμορφα τα τοπία αλλά το Βέλγιο είναι σοκολάτα. Βελγική σοκολάτα στον τόπο καταγωγής της. Αν είστε σε δίαιτα αποφύγετε τη χώρα. Ακόμα κι αν αντισταθείτε στα σοκολατάκια πως θα πείτε όχι στη βάφλα;

Εκτός από τις Βρυξέλλες που είναι η πρωτεύουσα και διαθέτει εκπληκτικά κτίρια art nouveau οφείλετε να επισκεφθείτε την Αμβέρσα. Το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου με έντονο το φλαμανδικό στοιχείο είναι ό,τι πρέπει για ολοήμερη εκδρομή. Αξίζει να δείτε τον γοτθικό καθεδρικό αλλά και τα μεσαιωνικά κάστρα δίπλα στο ποτάμι.

Η Μπριζ είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Γραφικό και ονειρικό μεσαιωνικό σκηνικό για τις βόλτες σας και φυσικά πολλά εστιατόρια, σοκολατερί και μπαρ.
Εννοείται πως μια επίσκεψη στο Μουσείο Magritte είναι από τα must των Βρυξελλών. Αξίζει να δείτε τα έργα του σουρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ.

Φωτο: Bram Reusen