Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Φεστιβάλ στη γενέτειρα του Μότσαρτ, με αρχαία τραγωδία (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

H πόλη στα σύνορα της Βαυαρίας με το ορυκτό αλάτι (γερμανικά: Salz, εξ ου και το όνομά της) είναι η γενέτειρα του Μότσαρτ. Μια καλοδιατηρημένη παλιά συνοικία εντός της πόλης με μπαρόκ στοιχεία. Το Σαλτσμπουργκ είναι όμορφο και είναι η σημαντικότερη τουριστική ατραξιόν της Αυστρίας μετά τη Βιέννη.

Από τις 22 έως τις 25 Μάη, η πόλη φιλοξενεί το καθιερωμένο Whitsun Festival, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην ελληνική αρχαία τραγωδία. Το πρόγραμμα του Festival περιλαμβάνει περφόρμανς και μουσικές παραστάσεις με έμπνευση από την Ιφιγένεια του Ευριπίδη. Το πλήρες πρόγραμμα του Whitsun Festival μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Εκτός όμως από κλασική μουσική τι άλλο διαθέτει το Σαλτσμπουργκ; Ο καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ είναι κλασικό σημείο τουριστικής κίνησης. Θα καταλάβετε γιατί όταν δείτε το πρώιμου μπαρόκ κτίριο βόρεια των Άλπεων. Ιδρύθηκε από τον Άγιο Rupert το 774, στα ερείπια μιας ρωμαϊκής πόλης και ξαναχτίστηκε το 1181 μετά από μια φωτιά. Σε αυτό το ναό βαφτίστηκε ο συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Το παλάτι Mirabell και οι κήποι του είναι κομμάτι Ιστορικού Κέντρου της πόλης του Σάλτσμπουργκ (μνημείο Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO).

Επόμενη στάση το κάστρο Hohensalzburg, στην κορυφή του βουνού Festungsberg, με θέα στις Άλπεις και το ποτάμι. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ευρώπη.

Τα μπαράκια στα πλακόστρωτα δρομάκια πέριξ του ποταμού είναι ιδανική κατάληξη για κάθε μέρα. Εάν έχετε διάθεση για βραδινή βόλτα, προτιμήστε την κρουαζιέρα στον ποταμό με τα φωτισμένα κτίρια της πόλης και το κάστρο ως φόντο.

Στο Σαλτσμπουργκ έχει και shopping. Ο δρόμος σας είναι η Getreidegasse της Παλιάς Πόλης.

Πριν φύγετε αγοράστε Mozartkugeln, σοκολατάκια με πραλίνα και αμυγδαλόψιχα, φτιαγμένα προς τιμή του Μότσαρτ και φυσικά το ομώνυμο λικέρ Αmadeus.