Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Στη Βαρκελώνη για το Primavera Sound Festival (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Εάν ψάχνατε αφορμή για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη το Primavera Sound Festival είναι η ευκαιρία σας. Φέτος είναι προγραμματισμένο από 28 έως 30 Μαϊου και αναμένεται να συγκεντρώσει όλη την αβάν γκαρντ της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.

Αυτή άλλωστε ήταν και η αρχική ιδέα του εμπνευστή της Pablo Soler. Να φτιάξει μια μουσική γιορτή που θα ανεβάσει στη σκηνή ανεξάρτητους καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ασχέτως μουσικού είδους που αντιπροσωπεύουν. Η πρώτη διοργάνωση έγινε τον Απρίλιο του 2001 με 4 σκηνές και 19 καλλιτέχνες. Το πρώτο Primavera παρακολούθησαν 8.000 άτομα.

Το 2002 έγιναν 18.000 και το 2004, 40.000. Αυτό είναι επιτυχία. Επειδή το Φεστιβάλ δε χωρούσε πια πουθενά (το 2011 το παρακολούθησαν 170.000 άτομα) μεταφέρθηκε στο Parc del Forum, στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Όποια μουσική και αν σας αρέσει, folk, jazz, metal, experimental, electronic, pop, hip-hop και indie εκεί θα ακούσετε ό,τι νέο υπάρχει στη μουσική σκηνή.

Αφού θα πάτε που θα πάτε... να σας πούμε ότι χρειάζεται να πάτε νωρίτερα. Ολη την εβδομάδα γίνονται συναυλίες σε κλαμπ της πόλης και δεν πρέπει να τα χάσετε! Επίσης, στο πλαίσιο του Primavera πραγματοποιείται κάθε χρόνο το In-Edit, ένα μίνι φεστιβάλ με προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ.

Tο πρόγραμμα του Primavera Sound θα το βρείτε εδώ.