Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Στην Αυστρία για το Bodypainting Festival (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου η καρδιά του Bodypainting, της φαντασίας και των μυθικών πλασμάτων χτυπά στην Αυστρία.

Το ετήσιο Bodypainting Festival γίνεται στην πόλη Portschach και αν το αποφασίσετε πάρτε μαζί σας κάμερα γιατί αυτά που θα δείτε θα θέλετε να τα κοιτάτε και μετά τη λήξη του. Το Φεστιβάλ ήταν μια ιδέα ενός τοπικού πράκτορα που θέλησε να κάνει την περιοχή της Ανατολικής Αυστρίας πόλο έλξης για τον τουρισμό.

Σκεπτόμενος σωστά αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα θέμα. Το βρήκε στο bodypainting και το 1998 διοργάνωσε το πρώτο διεθνές φεστιβάλ για αυτήν την Τέχνη.

Εννοείται ότι εκτός από τις επιδείξεις bodypainting το φεστιβάλ διαθέτει και μουσικό πρόγραμμα με μπάντες από όλον τον κόσμο. Street artists και πάρτι είναι επίσης μέσα στο πρόγραμμα σε μια περιοχή που ούτως ή άλλως φημίζεται για τα events που διοργανώνονται πλέον εκεί όλο το χρόνο.

Παρότι το Φεστιβάλ αυτό καθευατό κρατά 2-3 μέρες, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα event μιας εβδομάδας. Αν τελικά το αποφασίσετε μη χάσετε το Body Circus Fantasy Ball, όπου όλοι πάνε ντυμένοι με ό,τι πιο εξωφρενικό μπορείτε να φανταστείτε.

Κάθε μέρα γίνονται δύο fashion show από designers και σε όλην την πόλη υπάρχουν πράγματα να δείτε και να χαζέψετε.

Κι όλα αυτά σε μια τοποθεσία χαρακτηριστική. Η λίμνη Wörthersee είναι χάρμα οφθαλμών και την εποχή που γίνεται το Φεστιβάλ ούτως ή άλλως αποτελεί τουριστικό θέρετρο.

worthersee