Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Αρχαίο ελληνικό θέατρο και ετήσιο Film Festival στη Σικελία (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Γίνεται κάθε Ιούνιο στην παραθαλάσσια πόλη Taormina της Σικελίας και πρόκειται για ένα πάρτι αστέρων του σινεμά. Σκηνοθέτες διεθνούς φήμης, αβάν πρεμιέρ, ηθοποιοί και όλα αυτά με φόντο ένα καλά διατηρημένο αρχαίο ελληνικό θέατρο είναι το κίνητρό σας για μια βόλτα στη Σικελία.

Το Taormina Film Fest γίνεται στην κορυφή του βουνού Tauro, με άπλετη θέα στο Ιόνιο και το ηφαίστειο της Αίτνας.Το Φεστιβάλ είναι μέρος του Taormina Arte, μια γιορτής που γίνεται στην πόλη και κρατάει πολύ περισσότερες μέρες. Κλασική μουσική, χορίς και θέατρο έχουν την τιμητική τους μέχρι την ημέρα που η κινηματογραφική φιλμογραφία παίρνει την πρωτοκαθεδρία.

Εννοείται πως τα πάρτι που γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ είναι επικά. Στο μπαρ του Grand Hotel Timeo θα πιείτε κοκτέιλ μαζί με τους σταρ, ενώ οι βόλτες στα μεσαιωνικά σοκάκια της Τaormina θα σας ενθουσιάσουν.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ γίνονται δεκάδες masterclasses με διάσημους σκηνοθέτες να μιλάνε με το κοινό για τις ταινίες τους και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ιταλία, η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1955 και παρά την κρίση συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού σινεφίλ.