Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Shambhala Festival: Μουσική άνευ αλκοόλ και επαφή με τη Φύση (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Ο Ρικ και η Σου είκοσι χρόνια πριν μετακόμισαν στον Καναδάστην περιοχή του Kootenay. Το 1998 τα παιδιά τους αποφάσισαν να κάνουν ένα μεγάλο πάρτι το οποίο ήταν ουσιαστικά το πρώτο Shambhala Festival.

Υπήρχαν δύο σκηνές και πήγαν 500 άτομα. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Οι σκηνές είναι έξι και το κοινό φτάνει τα 10.000 άτομα. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν σπόνσορες και όλη η δουλειά γίνεται από εθελοντές οι οποίοι ονομάζονται Shambassadors. Σε αυτό το Φεστιβάλ απαγορεύεται το αλκοόλ τα ναρκωτικά αφού οι διοργανωτές του θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα χάλαγε το κλίμα.
Πρόκειται για ένα μοναδικό Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής, το οποιο περιγράφεται ως εμπειρία. Υπάρχουν art installations, μαθήματα γιόγκα, σαμάνοι, εργαστήρια χειροτεχνίας και πολλά ακόμη. Όπως ας πούμε ένα οργανικό μποστάνι για να κάνετε όσα χρειάζονται να γίνουν για μια αυθεντική επιστροφή στη Φύση.
Η πιο δημοφιλής σκηνή είναι το Fractal Forest όπου οι DJs παίζουν στην καρδιά του δάσους τη μουσική τους ενώ χούλα χουπ χορευτές, νεράιδες και ξωτικά (όλοι αυτοί είναι θαμώνες) χορεύουν.
Υπάρχουν όπως είπαμε 6 σκηνές και κάθε μία από αυτές δουλεύεται από διαφορετική ομάδα. Συνεπώς υπάρχει κάποιου είδους ανταγωνισμός σχετικά με το ποιός θα κλείσει τους καλύτερους καλλιτέχνες και θα παρουσιάσει το καλύτερο πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ γίνεται στον Καναδά από τις 7 ως τις 10 Αυγούστου και το πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.