Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Άνδρος γιατί υπάρχει πράσινο στις Κυκλάδες (video + photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Ακούμε Κυκλάδες και σκεφτόμαστε λευκά σπίτια και άνυδρο τοπίο. Η Άνδρος βρίσκεται εδώ για να μας διαψεύσει. Ένα καταπράσινο κυκλαδονήσι με καταρράκτες και κατάφυτες ρεματιές που καταλήγουν σε όμορφες παραλίες.Στα χωριά που βρίσκονται στα βουνά θα απολαύσετε καλό φαγητό και φυσικά όμορφη θέα, στη Χώρα και το Μπατσί κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και νυχτερινή ζωή. Η Άνδρος μπορεί να εξυπηρετήσει όλων των ειδών τα γούστα.

Πάρτε τα μονοπάτια του νησιού και οδηγείτε σε λιθόκτιστα τοξωτά γεφύρια, σπήλαια και φυσικά παραλίες. Το μόνο πρόβλημα με τις παραλίες της Άνδρου είναι ότι οι περισσότερες είναι εκτεθιμένες στους βοριάδες άρα να είστε προετοιμασμένοι για πολύ αέρα και κύμα.
Η Χώρα της Άνδρου συνδυάζει κυκλαδίτικα σπίτια, ενετικά πυργόσπιτα και νεοκλασικά. Διαθέτει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και φυσικά πολλές επιλογές για φαγητό και διασκέδαση.
Το Μπατσί, στην δυτική πλευρά του νησιού είναι το πιο τουριστικό μέρος του νησιού. Οπότε αν δεν είστε του μαζικού τουρισμού περάστε απλώς μια βόλτα και φύγετε μακριά.
Στην Άνδρο θα φάτε πολύ, γιατί η τοπική κουζίνα είναι εξαιρετική. Κλασικά θα δοκιμάσετε φουρτάλια (ομελέτα με πατάτες και λουκάνικα), εξαιρετικούς χορτοκεφτέδες και φυσικά την γευστικότατη ξινομυζήθρα που φτιάχνεται εκεί.