Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Caen στις νορμανδικές ακτές για σινεφίλ ψυχές (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Η Caen θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Νορμανδίας. Η γενέτειρα του Ουίλιαμ του Κατακτητή μοιάζει με σκηνικό κινηματογραφικής υπερπαραγωγής αφού συνδυάζει εκπληκτικό φυσικό τοπίο και φυσικά παράδοση και ιστορία.

Το εκπληκτικό της κάστρο άρχισε να χτίζεται το 1060 και έχει δύο πύλες τις οποίες φυσικά φρουρούν στρατιώτες με πανοπλίες. Άπαξ και μπείτε στο κάστρο θα μείνετε άναυδοι από το τοπίο, αφού η θέα από εκεί σας επιτρέπει να δείτε όλην την πόλη και πολύ πιο πέρα από κει.

Αξίζει να επισκεφθείτε το Musee des Beaux-Arts το οποίο βρίσκεται εντός του Κάστρου και έχει μια πλούσια συλλογή από ιστορικούς και θρησκευτικούς πίνακες, αλλά και έργα ιταλών δημιουργών και όχι μόνο.

Στην άλλη άκρη του Κάστρου θα βρείτε το Νορμανδικό Μουσείο όπου θα μπορέσετε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία αυτού του τόπου αλλά και τις παραδόσεις του. Αν το αποφασίσετε μπορείτε να πάρετε το δείπνο σας εντός του Κάστρου στο Café Mancel. Αν βρίσκετε τις βραβευμένες με Michlein άστρα συνταγές του, λίγο ακριβές μπορείτε απλώς να πάρετε ένα σνακ και να απολαύσετε τη θέα.
Οι Kήποι της Caen (Jardin des Plantes) θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά τους. Θα βολτάρετε για ώρες μέσα μέχρι να φτάσετε στο ένας τους άκορο όπου υπάρχει το δάσος με τις πεταλούδες.

Η Caen βρίσκεται πολύ κοντά σε αρκετές πανέμορφες παραλίες και καιρού επιτρέποντος μπορείτε να κάνετε τη δική σας απόβαση στη Νορμανδία. Ή απλώς να κόψετε βόλτες στα σημεία όπου έγινε.