Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Η Τοσκάνη είναι μικρή στο μάτι αλλά μεγάλη σε εμπειρίες

Σοφία Βεργοπούλου

Θεωρείται η καρδιά της Ιταλίας. Με μεσαιωνικά κάστρα, χωριά, αμπελώνες και ένα μαγευτικό τοπίο που καλό θα ήταν να το εξερευνήσετε οδικώς, η Τοσκάνη είναι ιδανική για ένα road trip μέσα στο φθινόπωρο.

Στη Σιένα θα θαυμάσετε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική αλλά μπορείτε να μείνετε σε οποιοδήποτε χωριουδάκι σας γυαλίσει αφού η περιοχή είναι μια από τις καλύτερα οργανωμένες στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αγροτουρισμό. Αν λοιπόν αγαπάτε τη Φύση και θέλετε να νιώσετε πως είναι να ζεις σε ένα ιταλικό χωριό απλώς διαλέξτε ένα από τα δεκάδες καταλύματα που είναι διαθέσιμα.

Η Τοσκάνη είναι από τις πιο οργανωμένες περιοχές παγκοσμίως όσον αφορά τον αγροτουρισμό, με καταλύματα που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, και αυτός είναι μάλλον και ο ιδανικότερος τρόπος για να την ανακαλύψετε.

Το San Gimignano με τους περίπου δέκα πύργους είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία της Τοσκάνης. Αν πάλι επιλέξετε τη Σιένα, ή αλλιώς τη Ροζ Πολιτεία και μείνετε εντός των τειχών της και πάλι κερδισμένοι θα είστε. Τα σοκάκια της Πολιτείας αποτελούν πραγματικό λαβύρινθο αλλά δε θα σας νοιάζει καθόλου αν χαθείτε. Οπως και να γίνει θα καταλήξετε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο που είναι σε σχήμα αρένας.

Αν πρόκειται να ψωνίσετε κάτι από την Τοσκάνη, αυτό είναι ένα μπουκάλι λάδι, 'Ετσι για αλλαγή από τα παρθένα ελληνικά ελαιόλαδα. Επίσης το μέλι με δεντρολίβανο της Τοσκάνης δε θα το βρείτε πουθενά αλλού.

Ενα μπουκάλι Chianti είναι επίσης μια αγορά που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε. Επισκεφθείτε μάλιστα και την ομώνυμη περιοχή για να δείτε τους αμπελώνες.

Το φαγητό της Τοσκάνης είναι αρκετά βαρύ αλλά εξαιρετικά νάστιμο. Το πεκορίνο τους είναι εκπληκτικό όπως και τα φρέσκα ζυμαρικά που συνδυάζονται με ντόπια κρέατα και αλλαντικά.