Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη ευρωπαϊκή πόλη για τους τουρίστες (vid)

Newsbomb

Την πιο… επικίνδυνη περιοχή της Ευρώπης για τους τουρίστες παρουσιάζει σε έρευνά της η ιστοσελίδα SafeAround, όπως γράφει η βρετανική ταμπλόιντ Express.

Το θέμα της ασφάλειας είναι ένα από τα πολλά που συνυπολογίζουν οι τουρίστες, όταν επιλέγουν τον ταξιδιωτικό προορισμό τους.

Οικογένειες με μικρά παιδιά προσέχουν ιδιαίτερα τα ποσοστά εγκληματικότητας στις περιοχές που θέλουν να επισκεφτούν, με αρκετούς τουρίστες να επιλέγουν να μην ταξιδέψουν σε μια πόλη μόνο και μόνο λόγω ασφάλειας.

Τα «σκήπτρα» της λιγότερο ασφαλούς περιοχής στην Ευρώπη κρατά πλέον η Κρακοβία, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας.

Η ιστοσελίδα και οι ταξιδιώτες την χαρακτηρίζουν «πολύ επικίνδυνη» λόγω των ποσοστών εγκληματικότητας αλλά και των περιστατικών με ληστείες στους δρόμους.

Μάλιστα, ενδεικτικό είναι ότι βαθμολογεί την ασφάλεια στην πόλη με 0 στα 100…

Στα αποτελέσματα ρόλο έπαιξε και ο αριθμός των τροχαίων που σημειώνονται στη χώρα.

Ακόμη και το ίδιο το SafeAround, όμως, υπογράμμισε ότι ο δείκτης ασφαλείας του είναι ενδεικτικός.

Η Κρακοβία έχει πληθυσμό περίπου 765.320 κατοίκων και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Eίναι ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας.

Στο παρελθόν υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας, από το 1038 έως το 1569 μ.Χ.

Η παλιά πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλείστον αναγεννησιακή με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά.

Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρό, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων.

Αντίθετα, ασφαλέστερη πόλη της Ευρώπης αναδείχτηκε η Andorra la Vella. Η πρωτεύουσα της Ανδόρρας, που βρίσκεται στα Πυρηναία όρη ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία, έχει πληθυσμό 22.000 κατοίκων.

Κατάφερε δε, να συγκεντρώσει «βαθμολογία» 88,6% στα 100.