Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Προορισμός Βενετία: Όσα πρέπει να ξέρεις για να μην μπλέξεις (vid)

Newsbomb

Έκλεισες τα εισιτήρια και είσαι έτοιμος για το ταξίδι που τόσο περίμενες. Προορισμός Βενετία. Θεωρείς πως είσαι έτοιμος να απολαύσεις την διαμονή σου στην πόλη - σύμβολο. Είναι όμως έτσι;

Οι Αρχές της Βενετίας έχουν αποφασίσει να διώξουν τους κακής ποιότητας τουρίστες που προσβάλλουν την πόλη και αποτρέπουν άλλους να την επισκεφθούν. Και για να το κάνουν αυτό υιοθέτησαν μια σειρά από ποινές για παραβάτες. Τι όμως θεωρούν οι αρχές προσβλητικό;

Για παράδειγμα να ρυπαίνει ο επισκέπτης. Λογικό θα πει κανείς. Επιπλέον να κάνει μπάνιο στα κανάλια της πόλης. Προφανώς και θα πρόκειται για κάποιον ανόητο ο οποίος εκτός των άλλων θέτει σε κίνδυνο την υγεία του. Αλλά και το να κυκλοφορεί κανείς χωρίς μπλούζα είναι παράνομο!

Τα πρόστιμα ξεκινούν από τα 25 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ. Στα παραπάνω παραπτώματα προστίθεται και αυτό του να κάθεται κανείς ή να ξαπλώνει μπροστά από καταστήματα, ιστορικά μνημεία και γέφυρες. Ακόμα και ένας περίπατος με μαγιό μπορεί να κοστίσει αρκετά.

Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται στους δρόμους από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, τις ώρες δηλαδή που καταγράφονταν πολλά κρούσματα μέθης.

Η καμπάνια #EnjoyRespectVenezia (απόλαυσε, σεβάσου τη Βενετία) ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι και μεταξύ εκείνων που απαγόρευσαν είναι... η ποδηλατάδα!

Τα υπόλοιπα μέτρα υιοθετήθηκαν μόλις πριν λίγες μέρες και προειδοποιούν τους παραβάτες που δεν διορθώνονται ότι οι αρχές έχουν δικαίωμα να τους διώξει από την πόλη ακόμα και οριστικά.

Στα σχέδια των Αρχών της πόλης είναι να θεσπίσουν και ένα ημερήσιο πάσο για τους επισκέπτες από το Σεπτέμβριο 3 ευρώ, το οποίο από τον Ιανουάριο θα ανέβει στα 8 ή 10 ευρώ ανάλογα την περίοδο.