TRAVEL

Αυτό είναι το κορυφαίο χειμερινό θέρετρο της Ευρώπης

Αυτό είναι το κορυφαίο χειμερινό θέρετρο της Ευρώπης

Είναι το παλαιότερο θέρετρο χειμερινών διακοπών του κόσμου και ο τόπος, όπου γεννήθηκαν οι σύγχρονοι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες.

Το St.Moritz συνδυάζει τη γοητεία της κοσμικής ζωής με τις συγκινήσεις του χιονιού, όπως μόνο λίγα θέρετρα επιτυγχάνουν.

Στο ειδυλλιακό τοπίο των Ελβετικών Άλπεων, 200 χλμ. νοτιοανατολικά της Ζυρίχης, βρίσκεται το St Moritz. Στην κοιλάδα Engadine, κατά μήκος της λίμνης St Moritzsee και σε ύψος 1.856 μέτρων, η πόλη καμαρώνει για την ηλιοφάνεια της 322 μέρες το χρόνο!

Αναρίθμητες συναυλίες κλασικής μουσικής, εκθέσεις τέχνης, επιδείξεις χειμερινών σπoρ, σόου στον πάγο, γαστρονομικά πρωταθλήματα και φεστιβάλ μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Η κοιλάδα Engadine, με καλοφτιαγμένες πίστες 350 χλμ. συνολικά, είναι η μεγαλύτερη περιοχή της Ελβετίας για winter sports.

Εδώ, οι προχωρημένοι και έμπειροι, κυρίως, σκιέρ και snowboarders μπορούν να διαλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία διαδρομών (σε ύψος 1.800-3.300 μ.), όπως αυτή από το Piz Nair Wall.

Οι αρχάριοι μπορούν να πάρουν τα πρώτα μαθήματα σκι απευθυνόμενοι στις πολύ καλές σχολές ή να επιλέξουν την πιο «βατή» πίστα Pontresina.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Με νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας η Τρίτη - Πού και πότε θα βρέξει (pics)

Συντάξεις: Πότε αυξάνονται – Ποιοι θα πάρουν έως και 170 ευρώ το μήνα

Σχετικές ειδήσεις