ΖΩΔΙΑ

Ο αστερισμός των Ιχθύων και οι μύθοι γύρω από την προέλευση του!

Ο αστερισμός των Ιχθύων και οι μύθοι γύρω από την προέλευση του!

Εσύ γνωρίζεις τους μύθους του Ιχθύ;

Μπορεί να δει κανείς τον αστερισμό των Ιχθύων στο ουράνιο στερέωμα, κατά τους θερινούς, φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Είναι ένας βόρειος αστερισμός που παρατηρήθηκε κατά την αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο. Ο αστερισμός αυτός περιλαμβάνει περίπου 76 άστρα (!) και βρίσκεται ανάμεσα στον αστερισμό του Κριού και του Κήτους από την αριστερή πλευρά και του Υδροχόου και του Πήγασου από την δεξιά μεριά του.

Από πού όμως πήρε το όνομα του; Σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη εκδοχή, στην αρχαία μυθολογία μας, οι Ιχθύες (που συμβολίζονται από δυο ψάρια πάντοτε κι όχι ένα), αφορούν την Αφροδίτη και τον Θεό Έρωτα. Κατά τη διάρκεια της Γιγαντομαχίας (μάχη μεταξύ Δία και Ολύμπιων Θεών εναντίον των Γιγάντων), τα πράγματα έγιναν πολύ άσχημα. Ο Διας με τη βοήθεια των υπόλοιπων Θεών, αλλά και του Ηρακλή και του Διονύσου, κατατρόπωσε τους Γίγαντες, πράγμα το οποίο εξόργισε την Γαία.

Να πούμε εδώ ότι η Γαία ήταν μια από τις τρεις αρχικές κοσμικές υπάρξεις, προϋπήρχε μαζί με το Χάος και τον Έρωτα στην δημιουργία του κόσμου. Η Γαία δεν συμβολίζει τη Γη, αλλά όλη την υλική δημιουργία. Ενώθηκε...

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr