ΖΩΔΙΑ

Μάθε αν σε επηρεάζουν οι πλανήτες από 26/5 έως και 01/6

Μάθε αν σε επηρεάζουν οι πλανήτες από 26/5 έως και 01/6

Επικεντρώσου στις ημερομηνίες γέννησης και τα γεγονότα που περιγράφονται!

Τι είναι οι αστρικές θέσεις;

Αν δεν το γνώριζες, υπάρχουν δύο ζωδιακοί ως σημεία αναφοράς, ο τροπικός που χρησιμοποιούμε στην δυτική Αστρολογία και συμπεριλαμβάνει τα 12 ζώδια που ξέρεις και ο αστρικός ζωδιακός, που υπολογίζει τις θέσεις των ουρανίων σωμάτων στους πραγματικούς αστερισμούς. Και ναι, σωστά υποθέτεις: Τα ζώδια δεν ταυτίζονται με τους ομώνυμους αστερισμούς! Αυτό οφείλεται στην μετάπτωση των ισημεριών και οι αστρικές θέσεις είναι σήμερα 24 μοίρες πίσω από τις τροπικές.

Ο αστρικός ζωδιακός χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ινδική (Βεδική) Αστρολογία και παραπέμπει άμεσα σε γεγονότα ή/και καταστάσεις, ενώ ο τροπικός χρωματίζει πρωτίστως τον χαρακτήρα σου και τις τάσεις που προκύπτουν από αυτόν.

Ας δούμε, λοιπόν, αν επηρεάζει το ζώδιό σου κάποια από τις αστρικές θέσεις των πλανητών, την εβδομάδα από από 26/5 έως και 01/6!

Κατ' αρχάς η Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου, αφήνει το αστρικό της αποτύπωμα στις 11 μοίρες και 16΄του άξονα Σκορπιού-Ταύρου, σχεδόν επάνω δηλαδή στον τροπικό Ουρανό και αναμένεται να σε επηρεάσει... ανατρεπτικά αν είσαι Ταύρος. Λέων. Σκορπιός ή Υδροχόος κι έχεις τον Ήλιο σου, δηλαδή τα γενέθλιά σου, κοντά στην επίμαχη 12η μοίρα. Αυτό σε ημερομηνίες αντιστοιχεί στην Πρωτομαγιά, τις 2/8, τις 1/11 και τις 31/1 πάνω-κάτω.

- Ο αστρικός Ερμής, που συνήθως φέρνει περισσότερες επαφές, μετακινήσεις και συνεννοήσεις, θα βρίσκεται κολλημένος στην 1η μοίρα των Διδύμων, αφού στις 29 γίνεται ανάδρομος και κινείται πολύ αργά για τα δεδομένα του.

Ουσιαστικά περνά από μεταβατική περίοδο και το ίδιο θα συμβεί με τα σχέδιά σου και με τια σχέσεις-συνεργασίες σου, αν ανήκεις στο ζώδιο έχεις τα γενέθλιά σου στις 20-21/5 ή αν είσαι Τοξότης γεννημένος/η στις 22-23/11.

Σε ανάλογη φάση θα βρεθείς αν είσαι Παρθένος κι έχεις τα γενέθλια σου στις 22-23/8 ή Ιχθύς γεννημένος/η στις 18-19/2, σε οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα πρωτίστως.

Σου θυμίζω ότι ο ανάδρομος Ερμής παραπέμπει σε αναθεωρήσεις και την αξιοποίηση εναλλακτικών λύσεων, ενώ είναι λίγι της... ταλαιπωρίας όσον αφορά σε χαρτιά που πρέπει να μαζέψεις ή σε εξαρτήματα που ψάχνεις και δεν τα βρίσκεις. Επιπλέον αντενδείκνυται για το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας, εκτός κι αν ανήκεις στην ειδική κατηγορία εκείνων που έχουν γεννηθεί με ανάδρομο Ερμή.

- Η αστρική Αφροδίτη, που σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις στα αισθηματικά και τα οικονομικά σου, θα κινηθεί από την 27η μοίρα του Ταύρου, μέχρι την 5η των Διδύμων και θα σε επηρεάσει σταδιακά αν έχεις τα γενέθλιά σου από τις 16/5 μέχρι τις 24/5 ή αν είσαι γεννημένος/η από τις 19/11, μέχρι τις 27/11.

Την επιρροή της θα την δεχθείς κι αν έχεις τα γενέθλιά σου από τις 15/2 μέχρι τις 23/2 ή αν είσαι γεννημένος/η από τις 18/8, μέχρι τις 26/8, με έμφαση όμως σε οικογενειακά ή επαγγελματικά θέματα, αντίστοιχα.

- Ο αστρικός Άρης, που δημιουργεί ισχυρά κίνητρα, επιταχύνει τις εξελίξεις αλλά ευθύνεται και για κάθε λογής εντάσεις ή ατυχήματα, θα κινηθεί από την 26η μέχρι και την τελευταία μοίρα των Διδύμων και θα σε επηρεάσει άμεσα αν ανήκεις στο ζώδιο κι είσαι γεννημένος/η από τις 15/6 μέχρι τις 20/6.

Αν πάλι είσαι Τοξότης κι έχεις τα γενέθλιά σου από τις 17/12 μέχρι τις 22/12, τότε είναι οι άλλοι που θα σε προκαλέσουν, ώστε να δείξεις το που και αν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός/η.

Σε ανάλογα δυναμική φάση θα βρεθείς αν είσαι Παρθένος γεννημένος/η από τις 18/9 μέχρι τις 23/9 ή Ιχθύς κι έχεις τα γενέθλιά σου από τις 15/3 μέχρι τις 20/3, με το βασικό πεδίο δράσης να είναι τα ζητήματα καριέρας και οικογένειας αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr