ΖΩΔΙΑ

Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Σελήνη;

Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Σελήνη;

Η κρυφή της πλευρά - Τι σημαίνει πραγματικά!

Για τη Σελήνη, όπως άλλωστε και για τον Ήλιο ή τον Ωροσκόπο, που είναι τα βασικότερα αστρολογικά σύμβολα, έχουν γραφτεί πολλά και αντιφατικά πράγματα. Έτσι, δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος με ακρίβεια τι ακριβώς συμβολίζει.

Διαβάζουμε πως είναι το «εγώ», η προσωπικότητα, η μητέρα, το οικογενειακό περιβάλλον, τα παιδικά χρόνια, οι τρόποι που ζητάμε ασφάλεια, τα παιδιά, η ψυχή, ο ανώτερος εαυτός, ο ψυχισμός, το υποσυνείδητο, η ψυχολογία της μάζας, το κοινό, το συναίσθημα, οι ορμόνες, οι γυναίκες, η σύζυγος (σε αντρικά ωροσκόπια) και πολλά άλλα. Κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου, που αντιστοιχεί στο στομάχι και το κάτω μέρος του ηλιακού πλέγματος. Οι παλιοί αστρολόγοι έλεγαν επίσης πως κυβερνά το κεφάλι.

Κάποια από τα παραπάνω φαίνονται αντιφατικά μεταξύ τους ή τα συναντάμε σε άλλα αστρολογικά σύμβολα, όπως για παράδειγμα, ο Ήλιος, ο Ωροσκόπος ή η Αφροδίτη, με αποτέλεσμα να μην είναι απόλυτα σαφής και κατανοητή η λειτουργία της Σελήνης.

Ο Alan Leo γράφει πως στη Σελήνη «πολώνεται» η «προσωπικότητα» σε αντίθεση με τον Ήλιο που εκφράζει την «ατομικότητα».

Αντίθετα, η διάσημη σύγχρονη αστρολόγος και ψυχολόγος Alice O. Howell, γράφει πως είναι σύμβολο του «ανώτερου εαυτού» και της Ψυχής.

Πώς μπορεί όμως να είναι η προσωπικότητα του ανθρώπου ή ο ψυχισμός και ταυτόχρονα η ψυχή ή ο ανώτερος εαυτός; Πώς μπορεί να κυβερνά το κεφάλι. δηλαδή το κέντρο της λογικής. αλλά και το στομάχι, δηλαδή το σημείο συσσώρευσης των συναισθημάτων;

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr