ΖΩΔΙΑ

Blue Monday, η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου!

Blue Monday, η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου!

Η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου:Ο ζοφερός τίτλος «Blue Monday» οφείλεται στο συνδυασμό της αναπόλησης των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, με τις κρύες σκοτεινές νύχτες και την άφιξη των απλήρωτων λογαριασμών.

Αν έπρεπε μια μέρα της εβδομάδας να πάρει τον τίτλο της πιο καταθλιπτικής, αυτή θα ήταν ούτως ή άλλως η Δευτέρα - και είναι και λογικό: Πώς να νιώσεις ευτυχισμένος μια μέρα μετά το σαββατοκύριακο, όταν πρέπει να πας πίσω στην δουλειά;

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι Δευτέρες, επειδή αρχίζουμε μια δύσκολη και κουραστική εβδομάδα εργασίας. Έχει παρατηρηθεί δε, ότι το ποσοστό των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων είναι υψηλότερο τη Δευτέρα, όπως επίσης και των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Επίσης την Δευτέρα το πρωί, πολλοί άνθρωποι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία συχνά δεν οδηγεί μόνο στην κακή υγεία, αλλά ακόμη και στο θάνατο. Έχει σημειωθεί ακόμη ότι η Δευτέρα είναι η ημέρα με τις περισσότερες καταγεγραμμένες αυτοκτονίες.

Αν, βέβαια, κάθε Δευτέρα είναι μια πρόκληση, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου είναι η πιο καταθλιπτική και θλιβερή ημέρα, σύμφωνα με μια έρευνα. Την ημέρα αυτή, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αν είναι οικονομικά χάλια ή έχουν προβλήματα στην εργασία και στον έρωτα. Μέσα σε όλα αυτά μπορείς να συνοψίσεις και στο ότι οι στόχοι που έχουν βάλει για την νέα χρονιά δεν έχουν αποδώσει καρπούς, ενώ πιθανόν οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε δίαιτα μετά την κραιπάλη των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Ο ζοφερός τίτλος «Blue Monday» οφείλεται στο συνδυασμό της αναπόλησης των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, με τις κρύες σκοτεινές νύχτες και την άφιξη των απλήρωτων λογαριασμών. Πιο συγκεκριμένα, η εξίσωση περιλαμβάνει έξι παράγοντες: ο καιρός (W), τα έσοδά μας (D), τα χρέη μας (d), ο χρόνος από τα Χριστούγεννα (T), o χρόνος από την αποτυχία υλοποίησης των αποφάσεων για το νέο έτος (Q), τα χαμηλά επίπεδα κινήτρων (Μ) και η ανάγκη για δράση (Na).

depressing day calculation

Ποιες είναι οι υπόλοιπες πιο καταθλιπτικές ημέρες του χρόνου;

Διάβασε περισσότερα στο astrology.gr