ΖΩΔΙΑ

Οι ζημιές και τα οφέλη του ανάδρομου Ερμή στον Υδροχόο

Οι ζημιές και τα οφέλη του ανάδρομου Ερμή στον Υδροχόο

Το αστρολογικό γεγονός της ημέρας είναι η οπισθοδρόμηση του Ερμή, ο οποίος θα παραμείνει ανάδρομος έως τις 11/2.

Η Σελήνη έχει προχωρήσει σήμερα στον Υδροχόο και μέχρι να αποχωρήσει θα συναντηθεί με τον Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο. Κυριαρχεί λοιπόν στους ουρανούς ο Υδροχόος, το ζώδιο που αγαπά την πρωτοτυπία, τους αιφνιδιασμούς και τις ανατροπές και αποφεύγει ο,τιδήποτε συντηρητικό και συνηθισμένο.

Έχουμε μεγαλύτερη διάθεση για επικοινωνία, ομαδικές συνευρέσεις, συζητήσεις και δράσεις που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και δίνουν «αέρα» στη σκέψη και την καθημερινότητά μας. Με το υδροχοϊκό κλίμα των ημερών νιώθουν πιο άνετα τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς, κυρίως του γ' δεκαημέρου. Οι πιο συντηρητικοί, π.χ. Ταύροι και Σκορπιοί, βλέποντας τα πρωτοποριακά μονοπάτια που προτείνει ο Υδροχόος ζορίζονται ιδιαίτερα, γιατί αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να επιφέρουν ριζικές αλλαγές στη ζωή τους, αποδεχόμενοι νέα στοιχεία και ιδέες.

Το αστρολογικό γεγονός της ημέρας είναι βέβαια η οπισθοδρόμηση του ατακτούλη Ερμή, ο οποίος θα παραμείνει ανάδρομος, έως τις 11/2.
Η τάση του ανάδρομου να δημιουργεί αναβολές, καθυστερήσεις και άλλες αναποδιές φοβίζει τους περισσότερους από εμάς, που βρίσκουμε την ευκαιρία να του φορτώσουμε όλα τα δεινά που μας ταλαιπωρούν καθημερινά. Θα πρέπει απλώς να έχουμε περισσότερο το νου μας σε κλειδιά, χαρτιά κ.λπ., γιατί η αφηρημάδα καιροφυλακτεί, λόγω και της παραμονής του Άρη στο... φευγάτο ζώδιο των Ιχθύων.

Η προσοχή μας πρέπει πράγματι να είναι αυξημένη και ίσως μέσα στους τρελούς ρυθμούς που ζούμε, να εκνευριζόμαστε, αν συχνά μέσα στη μέρα πρέπει να ξανά-κάνουμε από την αρχή κάτι που νομίζαμε ότι το τελειώσαμε, επειδή έχει βάλει το... χεράκι του ο ανάδρομος. Επειδή όμως όλα γίνονται για κάποιο λόγο, καλό είναι να ξέρουμε ότι έχει κι αυτός τη χρησιμότητά του. Ας δούμε τι θέλει να μας πει:

Αν έχουμε ξεκινήσει κάτι και με κάποιο τρόπο έχει μείνει «μισό», το σύμπαν μας υποχρεώνει να το επανεξετάσουμε και να το διορθώσουμε. Η βασική αυτή αρχή δεν αφορά μόνο πρακτικές εργασίες αλλά επεκτείνεται και σε θέματα σχέσεων, εργασίας και ποιότητας ζωής.
Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να κλείσουμε υποθέσεις που έχουμε ανοίξει και να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά σε βιαστικές αποφάσεις και διαθέσεις, αφού ο «αργός» Ερμής δεν ευνοεί τη βιασύνη.

Στον αισθηματικό τομέα επίσης, λόγω ανάδρομου Ερμή, οι αναμνήσεις από το παρελθόν είναι στο φόρτε τους, ενώ μπορεί να παρατηρηθούν επιστροφές παλιών εραστών και αγαπημένων, κάτι που στην παρούσα φάση αφορά όλα τα ζώδια, αλλά περισσότερο Λέοντες και Ζυγούς.

Και βέβαια, με όλους αυτούς τους πλανήτες στον Υδροχόο, κεντρικό ρόλο στην καθημερινότητα παίζουν οι φιλίες που μπορεί να βελτιώνονται, να εξελίσσονται ή να αναθεωρούνται. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η φιλική διάθεση κυριαρχεί στις σχέσεις μας, ακόμα και τις ερωτικές.

Εν κατακλείδι, δεν πρέπει να φοβόμαστε τον ανάδρομο Ερμή. Φέρνει καθυστερήσεις αλλά είναι για το καλό μας. «Δεν έπρεπε να πάει το γράμμα, γι αυτό δεν πήγε». Όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Διάβασε επίσης στο astrology.gr

Ερμής ανάδρομος... όχι πάλι!

Τι λένε τα άστρα σήμερα, 21/1;

Άκουσε όλα όσα είπε η Μπέλλα Κυδωνάκη για τις πλανητικές επιρροές της ημέρας στα ζώδια, στην εκπομπή Hit Wake up του ραδιοσταθμού Hit 88.9!