ΖΩΔΙΑ

Έχεις γκρι μάτια; Μάθε τι δηλώνουν για το χαρακτήρα σου!

Έχεις γκρι μάτια; Μάθε τι δηλώνουν για το χαρακτήρα σου!

Χαρακτηριστικά των ανθρώπων με γκρίζα μάτια

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος σου, μπορεί να προδώσουν άμεσα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου. Ένα παράδειγμα αυτού, είναι ότι τα μάτια σου μπορούν να πουν κάτι για την προσωπικότητά σου, άλλωστε τόσο το χρώμα όσο και το σχήμα τους αποτελεί το «παράθυρο στην ψυχή».

Όμως, αναρωτιέσαι, θα μπορούσε μια τέτοια έννοια να έχει πραγματικά κάποια επιστημονική αξιοπιστία; Θα μπορούσε να είναι ένα αποτέλεσμα της γενετικής, που κατά κάποιο τρόπο βρίσκει την σύνδεση ανάμεσα στο χρώμα των ματιών σου και ένα άλλο στοιχείο του γενετικού μακιγιάζ, που επηρεάζει την προσωπικότητα. Είναι άλλωστε γεγονός ότι υπάρχουν πολλές φαινομενικά τυχαίες συνδέσεις στο σώμα σου, οπότε αν π.χ. μετρώντας το χέρι σου μπορεί να προβλέψεις με ακρίβεια το ύψος σου, μήπως και το χρώμα των ματιών σου μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά σου;

Σύμφωνα πάντως με τον Mats Larsson, που έχει κάνει μια πιο επιστημονική έρευνα σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ της προσωπικότητας και του χρώματος και του σχεδίου της ίριδας του ανθρώπινου ματιού, έχει καταλήξει ότι το θέμα είναι κάτι περισσότερο από υποκειμενικό. Μάλιστα, έχει καθορίσει ότι η χαμηλή συχνότητα πτυχώσεων στην ίριδα συσχετίζεται σημαντικά με το πνεύμα προσφοράς, ζεστασιάς, εμπιστοσύνης και γενικά θετικών συναισθημάτων, ενώ τα πιο διακριτά και εκτεταμένα αυλάκια-πτυχώσεις έχουν συνδεθεί με την παρορμητικότητα. Ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρον!

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr