ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένας «μυθικός» Τσιτσιπάς πέρασε στον τελικό του Rogers Cup (pics&vids)

Ένας «μυθικός» Τσιτσιπάς πέρασε στον τελικό του Rogers Cup (pics&vids)

Τον σπουδαίο -και νούμερο 1 στον κόσμο- Ράφαελ Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Rogers Cup ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος για να φτάσει εκεί «καθάρισε» τέσσερα μεγαθήρια του τένις!

ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥ ΚΕΒΙΝ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΜΕ 7-6 (4) 4-6 6-7 (7)

tsitsipas 19

Πρώτος ήταν ο Ντόμινικ Τιμ (Νο 8 στον κόσμο) και ακολούθησαν ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 10), ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 3) και τώρα ο Κέβιν Άντερσον (νο6).

Ο «τυφώνας» Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος σήμερα Κυριακή, 12 Αυγούστου κλείνει τα 20 του χρόνια, πέταξε έξω από το τουρνουά που διεξάγεται στο Τορόντο του Καναδά, τέσσερις τενίστες που βρίσκονται στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει γι' αυτόν.

Σε ένα συγκλονιστικό αγώνα με τους δύο αντιπάλους να πηγαίνουν πόντο πόντο, ο Τσιτσιπάς πέτυχε μια ακόμα ανατροπή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στο πρώτο σετ νικητής στο τάι μπρέικ με 7-6 ήταν ο Άντερσον. Στο δεύτερο ο 20χρονος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε 3-1, διαφορά που κράτησε μέχρι και το τέλος του σετ όπου κέρδισε με 6-4. Το τρίτο και τελευταίο σετ οδηγήθηκε και αυτό σε τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς δείχνοντας αυτοσυγκέντρωση τις δύσκολες στιγμές κατάφερε να κερδίσει με 7-6!

Σημειώνεται ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς Νο 27 στην παγκόσμια κατάταξη από αύριο, Δευτέρα θα βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα ενώ αν κερδίσει και τον τελικό θα σκαρφαλώσει μία ανάσα από το top ten της παγκόσμιας κατάταξης, στο Νο 12!

Αντίπαλός στον τελικό θα είναι ο Ισπανός Ράφαελ Ναδάλ, νούμερο 1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή και κάτοχος 17 τίτλων Grand Slam και 79 τίτλων συνολικά, ο οποίος νίκησε στον έτερο ημιτελικό τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ (Νο 38 στον κόσμο) με 7-6 (3), 6-4, σε μία ώρα και 49 λεπτά.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έγραψε στην κάμερα «Δεν γίνεται ποτέ πιο εύκολο, απλά εσύ γίνεσαι καλύτερος», ("It never gets easier, you just get better").

Ο τελικός θα διεξαχθεί σήμερα, ανήμερα των 20ων γενεθλίων του Στέφανου Τσιτσιπά, στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στον α’ γύρο ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε με 6-3, 7-6(3) τον Βόσνιο Νταμίρ Τζουμχούν, Νο 24, στον β’ γύρο με 6-3, 7-6(6) τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, Νο 8, στον γ’ γύρο με 6-3, 6-7(5), 6-3 τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχο 13 τίτλων Grand Slam και 69 τίτλων συνολικά, Νο 1 στον κόσμο για μεγάλο διάστημα και Νο 10 σήμερα και στα προημιτελικά με σπουδαία ανατροπή 3-6, 7-6(11), 6-4 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο 3 στον κόσμο και περσινό νικητή της διοργάνωσης.

Η νίκη επί του Τζόκοβιτς:

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην έως τώρα καριέρα του Έλληνα τενίστα, είναι η δεύτερη φορά που φτάνει σε τελικό ATP διοργάνωσης, η πρώτη σε τελικό Masters 1000.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσιτσιπάς ευχαρίστησε τους θεατές:

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: Ο Τραμπ έτοιμος να διαλύσει τον Ερντογάν

Καιρός: Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι - Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς