ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά στο Δημόσιο: Ξεχάστε τα χρήματα που περιμένετε! - Αυτά είναι τα τελικά ποσά

Αναδρομικά στο Δημόσιο: Ξεχάστε τα χρήματα που περιμένετε! - Αυτά είναι τα τελικά ποσά

Δείτε αναλυτικά τι θα εισπράξουν Δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακοί, Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί

Κοντός ψαλμός αλληλούια... Λίγες ημέρες απέμειναν, και όλα δείχνουν ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν επιστραφεί τα αναδρομικά των στρατιωτικών. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, Πανεπιστημιακοί και Γιατροί θα πάρουν μικρότερα ποσά, και μάλιστα οι συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούνται αναδρομικά από 2.000 ως 13.000 ευρώ. Τα αναδρομικά που αφορούν στους συνταξιούχους ξεκινούν από 2.660 ευρώ καθαρά για τον βαθμό του λοχαγού και τους αντίστοιχους των άλλων σωμάτων και φτάνουν ως τα 12.000 για τους αρχηγούς των Σωμάτων. Τα αναδρομικά προκύπτουν καθώς θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με βάση τον νόμο 4093/2013, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η-8-2012 έως την 31η-12-2017, σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν με βάση τα καθεστώτα των ειδικών μισθολογίων.

Τα ποσά για τους εν ενεργεία βάσει βαθμού:

Λοχαγός: 2.665 ευρώ

Ταγματάρχης: 2.795 ευρώ

Αντισυνταγματάρχης: 2.903 ευρώ

Συνταγματάρχης: 3.510 ευρώ

Ταξίαρχος: 4.615 ευρώ

Υποστράτηγος: 4.615 ευρώ

Αντιστράτηγος: 5.005 ευρώ

Γεν Επιθ. Στρατού: 8.125 ευρώ

Α/ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ: 7.280 ευρώ

Α/ΓΕΕΘΑ: 12.805 ευρώ

Έτσι θα υπολογίσετε τα τελικά ποσά

Τα τελικά ποσά αναμένεται να είναι μικρότερα, και αυτό γιατί πρώτα απ’ όλα τα αναδρομικά θεωρούνται εισόδημα και έτσι θα φορολογηθούν με 20%. Όλοι οι δικαιούχοι αναδρομικών θα πρέπει να αφαιρέσουν αυτόν τον φόρο από το ποσό που δικαιούνται για την περίοδο των παράνομων περικοπών. Πέρα από τον φόρο εισοδήματος, όποιοι δικαιούχοι χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο, δηλαδή έχουν κάποια οφειλή θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσουν το 20% από το ποσό που δικαιούνται και στη συνέχεια να αφαιρέσουν και το ποσό που οφείλουν στο Δημόσιο για να μπορέσουν να υπολογίσουν πόσα τελικά θα είναι τα χρήματα που θα μπουν στην τσέπη τους. Δεν θα πρέπει να «ξεχαστεί» ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ, τυχόν φόρο εισοδήματος που έχει ρυθμιστεί να πληρωθεί σε 12 δόσεις.