ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος σήμερα ο καιρός - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Άστατος σήμερα ο καιρός - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Φθινοπωρινό είναι σήμερα το σκηνικό σε ολόκληρη τη χώρα καθώς σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις με την θερμοκρασία να διατηρείται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα παρά την άνοδο, χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή (14/9) τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναπτύσσονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναπτύσσονται στη Θεσσαλονίκη που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 18 και 29 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο. 15 και 16 Σεπτεμβρίου

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αναμένονται το Σάββατο (15/6) στο Ιόνιο σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης με τοπικούς όμβρους και στα ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο.

Γενικά αίθριος ο καιρός την Κυριακή (16/9) με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και νότια κυρίως ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή.