Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ακούγονται εκρήξεις (vids+pics)

Newsbomb

Φωτιά ΤΩΡΑ | Πανεπιστήμιο Κρήτης: Συναγερμός σήμανε στις 08:50 το πρωί της Κυριακής (23/09/2018) στην Πυροσβεστική, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκεσε υπόγειο χώρο των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Στο σημείο της φωτιάς έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ.

fotia panepistimio kritis 5

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 21 οχήματα με 42 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ ήδη από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, καθώς οι φλόγες είχαν επεκταθεί νωρίτερα και στο κεντρικό κτηριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, από τη φωτιά έχει προκληθεί τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται - μεταξύ άλλων - ιατρικά εφόδια, ενώ φαίνεται πως καίγεται και ο χώρος της φοιτητικής εστίας.

fotia elikoptero 2

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πύρινη εστία βρίσκεται 30 μέτρα μακριά από το Βενιζέλειο Nοσοκομείο. Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, συστεγάζονται τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Εκκενώθηκαν οι φοιτητικές εστίες

Η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, έχει ήδη εκκενωθεί. Σε πλήρη εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών προκειμένου να διαπιστώσουν αν μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου βρίσκονται άτομα.

Τα βλέμματά όλων έχουν στραφεί στις φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στον χώρο καθώς αρκετοί φοιτητές κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αν και η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωσή τους, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως δεν υπάρχει κανένας φοιτητής μέσα.

Αλλεπάλληλες εκρήξεις

Κατά την ίδια πηγή, ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, καθώς η φωτιά, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη, έχει φτάσει μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου, όπου υπάρχουν οινόπνευμα, αλλά και φιάλες και φιαλίδια προπανίου και άλλων εύφλεκτων αερίων.

Κυκλοφοριακό χάος

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει τη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ απομακρύνει τον κόσμο που επιχειρει να μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς, εξαιτίας του φόβου κι άλλων εκρήξεων. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί στις οδούς γύρω από τη λεωφόρο Κνωσού. Η Τροχαία απαγόρευσε την διέλευση των οχημάτων προς το Βενιζέλειο νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται σε ημέρα γενικής εφημερίας.

Η Τροχαία έχει εκτρέψει την κίνηση των οχημάτων προς τους παράπλευρους δρόμους με αποτέλεσμα να έχουν φρακάρει και τα στενά στις γύρω περιοχές, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται μόνο 30 μέτρα μακριά από το νοσοκομείο.

Εξαιτίας της φωτιάς, πυκνοί καπνοί έχουν κατακλύσει την πόλη του Ηρακλείου

Δείτε τα σχετικά βίντεο πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr

Πηγές πληροφοριών, φωτογραφιών και βίντεο: Neakriti.gr, Cretapost.gr, ekriti.gr, cretalive.gr