Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μεγάλες καταστροφές στο κτήριο (vids+pics)

Newsbomb

Φωτιά ΤΩΡΑ | Πανεπιστήμιο Κρήτης: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής(23/09/2018) και μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υπόγειο χώρο των κτηριακών εγκαταστάσεων τουΠανεπιστημίου Κρήτης, στοΗράκλειο.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ - ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 69 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ - ΤΙΤΑΝΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Αν και οι μέχρι τώρα αναφορές τόσο του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, όσο και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέα Ζώρα, κάνουν λόγο για πλήρη έλεγχο της φωτιάς, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάτι τέτοιο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει από νωρίς το πρωί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ.

fotia panepistimio kritis 5

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 21 οχήματα με 42 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, ενώ ήδη από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα, καθώς οι φλόγες είχαν επεκταθεί νωρίτερα και στο κεντρικό κτηριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου.

fotia elikoptero 2

Όπως ανέφερε το neakriti.gr, από τη φωτιά προκλήθηκε τεράστια καταστροφή στο τμήμα του κτηρίου, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις των διοικητικών υπηρεσιών Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου βρίσκονται - μεταξύ άλλων - ιατρικά εφόδια, ενώ σοβαρή καταστροφή υπέστη και ο χώρος, όπου φιλοξενούνται οι φοιτητικές εστίες

Αλλεπάλληλες εκρήξεις

Κατά την ίδια πηγή, ακούγονται επί ώρα συνεχείς εκρήξεις, καθώς η φωτιά, η οποία μαινόταν ανεξέλεγκτη, είχε φτάσει μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου, όπου υπάρχουν οινόπνευμα, αλλά και φιάλες και φιαλίδια προπανίου και άλλων εύφλεκτων αερίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε σημείο περίπου 30 μέτρα μακριά από το Βενιζέλειο Nοσοκομείο. Σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, συστεγάζονται τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Εκκενώθηκαν οι φοιτητικές εστίες - Καλά στην υγεία τους και οι 69 φοιτητές

Για λόγους ασφαλείας η φοιτητική στέγη, στην οποία διαμένουν δεκάδες φοιτητές, εκκενωθεί άμεσα. Σημειώνεται ότι και οι 69 φοιτητές που διέμεναν στις φοιτητικές εστίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους αφού η εκκένωση των εγκαταστάσεων ήταν άμεση.

Αρχικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν σε ενδελεχή έλεγχο των κτηριακών εγκαταστάσεων, για να διαπιστώσουν αν μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου βρίσκονταν άτομα. Όπως ήταν λογικό, τα βλέμματά όλων είχαν στραφεί στις φοιτητικές εστίες που υπάρχουν στον χώρο καθώς αρκετοί φοιτητές κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

«Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Ζώρας, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Ήδη στο Ηράκλειο βρίσκεται και κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας για το θέμα των εστιών και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι διαμένοντες στις εστίες φοιτητές και έχουν πλέον ανάγκη στέγασης.

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Κυκλοφοριακό χάος

Λίγο πριν από τις 12:00 η Αστυνομία έδωσε εκ νέου στην κυκλοφορία την Λεωφόρο Κνωσού, η οποία είχε αποκλειστεί για πολλές ώρες υπό το φόβο νέων εκρήξεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στις οδούς γύρω από τη λεωφόρο Κνωσού. Η Τροχαία απαγόρευσε την διέλευση των οχημάτων προς το Βενιζέλειο νοσοκομείο το οποίο βρισκόταν σε ημέρα γενικής εφημερίας. Για αρκετές ώρες, οι τροχονόμοι εξέτρεπαν την κίνηση των οχημάτων προς τους παράπλευρους δρόμους με αποτέλεσμα να φρακάρουν και τα στενά στις γύρω περιοχές, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται μόνο 30 μέτρα μακριά από το νοσοκομείο.

Εξαιτίας της φωτιάς, πυκνοί καπνοί έχουν κατακλύσει την πόλη του Ηρακλείου

Έκλεισε η εφημερία στο Βενιζέλειο - Στο ΠΑΓΝΗ όλα τα περιστατικά

Με ρυθμούς κατεπείγοντος σταμάτησε η Γενική Εφημερία στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Όλα τα περιστατικά πλέον εξυπηρετούνται από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η απόφαση ελήφθη από την Διοίκηση του νοσοκομείου καθώς είχαν εισβάλει μέσα πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε αρκετά κοντινή απόσταση.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε στην κάμερα στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, ο Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την υγεία όσων ασθενών ήδη νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο. Το μέτρο αλλαγής της εφημερίας των δύο νοσοκομείων είναι καθαρά προληπτικό.

Η επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο:

«Αλλαγή γενικής εφημερίας Βενιζελείου

Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, η γενική εφημερία μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Συνεπώς σήμερα, από ώρα 11.30πμ και εντεύθεν εφημερεύει το ΠΑΓΝΗ.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Τμήμα Πληροφορικής ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ»

Δείτε τα σχετικά βίντεο πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr

Πηγές πληροφοριών, φωτογραφιών και βίντεο: Neakriti.gr, Cretapost.gr, ekriti.gr, cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: