ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: «Θρίλερ» με την αιτία θανάτου του 33χρονου - Βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ζακ Κωστόπουλος: «Θρίλερ» με την αιτία θανάτου του 33χρονου - Βγήκε το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ζακ Κωστόπουλος | Ιατροδικαστικό πόρισμα: Μεγάλες ανατροπές στην υπόθεση θανάτου του 33χρονουΖακ Κωστόπουλου φέρνει το πόρισμα των ιατροδικαστών που διεξήγαγαν νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του άνδρα που έπεσε νεκρός, κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι ιατροδικαστές αδυνατούν να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 33χρονου και ως εκ τούτου δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα για το πώς ο ίδιος κατέληξε, αμέσως μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Ομόνοια.

Τη νεκροτομή στη σορό του θύματος έκανε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλογριάς, από το Δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Πλέον, μετά και την εξέλιξη αυτή, «φως» αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις,οι οποίες, όμως, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να διαπιστωθεί πώς πέθανε ο Ζακ Κωστόπουλος, αν δηλαδή ο θάνατός του οφείλεται σε κάποιον τραυματισμό από τα σπασμένα τζάμια ή αν αυτός επήλθε από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τα χτυπήματα των δύο ανδρών, που απεικονίζονταν στο βιντεοσκοπημένο υλικό να τον γρονθοκοπούν.

Πάντως, ο ιατροδικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση ότι δεν εντόπισε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο του 33χρονου.

Πρέπει, όμως, να υπάρξει περαιτέρω ιατροδικαστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί και επίσημα εάν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποιων ουσιών και ίσως τότε προσδιοριστεί και η αιτία θανάτου.

Διαβάστε σχετικά:

Μια «ανάσα» οι Αρχές από την ταυτοποίηση του δεύτερου ατόμου που χτύπησε τον 33χρονο

Την ίδια στιγμή, πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου άνδρα που φαίνεται να χτύπησε τον 33χρονο Ζακ Κωστόπουλο κατά το επεισόδιο σε κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας βρίσκεται η Ασφάλεια, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται συγκεκριμένες προσπάθειες να συνταχθεί ένταλμα σύλληψης που θα αφορά πρόκληση βαριάς και σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ο αναζητούμενος άνδρας φαίνεται πως είναι είτε περίοικος είτε γνωστός του κοσμηματοπώλη, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή (21/09/2018), όταν ο 33χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Κάνιγγος, υπό συνθήκες οι οποίες ερευνώνται.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι σκοπός του ήταν η ληστεία, όμως πλέον ερευνάται και η πληροφορία ότι ο νεαρός μπήκε στο κατάστημα, όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί.

Εγκλωβίστηκε όμως μέσα σε αυτό και στην προσπάθειά του να βγει, σπάζοντας τη βιτρίνα, δέχτηκε βίαια χτυπήματα, τόσο από τον κοσμηματοπώλη, που έχει συλληφθεί, όσο κι από έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.

Επιπλέον η αστυνομία ερευνά ένα μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο, για να διαπιστωθεί αν έχει πάνω του τα αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου.

Απειλούν το δικηγόρο

Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις, άγνωστοι έγραψαν με σπρέι απειλητικά μηνύματα έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, όπου έχασε τη ζωή του ο φερόμενος ληστής, καθώς και στην είσοδο του γραφείου του δικηγόρου, ο οποίος εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη.

«Χάρη την πάτησες», είναι ένα από τα συνθήματα στην είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζεται το γραφείο του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, ενώ στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου κάποιοι έχουν γράψει με σπρέι τη λέξη «δολοφόνε».

omonoia6

Διαβάστε επίσης: