ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Newsbomb.gr: «Θέλουν να με εξοντώσουν»

Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Newsbomb.gr: «Θέλουν να με εξοντώσουν»

Παναγιώτης Λαφαζάνης | Λαϊκή Ενότητα | ΓΑΔΑ: Υποκριτική και εκδικητική χαρακτηρίζει την Τρίτη (25/09/2018) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης την κλήση του για εξηγήσεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), καταγγέλλοντας προσπάθειες εκφοβισμού και πολιτικής εξόντωσης του ιδίου, αλλά και εκφοβισμού των πολιτών.Μιλώντας στοNewsbomb.grκαι το δημοσιογράφο Χρήστο Θ. Παναγόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως η χρονική συγκυρία, κατά την οποία κλητεύθηκε από την Αστυνομία, μόνον τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

«ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΙΣΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Όπως λέει, είχε μεταβεί προ μηνών ο ίδιος στον αρμόδιο εισαγγελέα, ζητώντας του να προχωρήσει τάχιστα τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, ώστε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση.

«Περίμενα (ενν. τον εισαγγελέα) να το προχωρήσει, άργησε πολύ και το "ξεφούρνισε" τώρα που έστειλε ο ίδιος πίσω στη ΓΑΔΑ τη δικογραφία, για να κάνουν ανακριτικό έργο», πρόσθεσε.

Διαβάστε παρακάτω τι δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Newsbomb.gr

Χρήστος Παναγόπουλος: Τι ακριβώς έχει συμβεί, κύριε Λαφαζάνη; Γιατί σας κάλεσαν στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις;

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Έχουν σχηματίσει στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος εδώ και μήνες μια δικογραφία σε βάρος μου με κατηγορίες σαν κι αυτές που περιλαμβάνονται στο κείμενο που μου έστειλαν.

Αυτοί στην αρχή μου λέγανε ότι δεν υπάρχει τέτοιο χαρτί και στη συνέχεια μου το «ξεφούρνισαν» και μου είπαν ότι το είχαν στείλει στον εισαγγελέα. Αυτό όλο είχε γίνει πριν από μήνες. Εγώ είχα πάει στον εισαγγελέα και του είπα ότι “από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια δικογραφία, πρέπει να την προχωρήσετε πάραυτα, δεν είναι δυνατό να τη βάλετε και να την έχετε στην άκρη, να με έχετε υπό ομηρία και να αναζητείτε την κατάλληλη ευκαιρία, για να κινηθείτε. Αν υπάρχει θέμα κατηγοριών, πρέπει να διαλευκανθούν τώρα”.

Χ.Π.: Αυτό πότε έγινε, κύριε Λαφαζάνη;

Π.Λ.: Πριν από μήνες, τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία. Περίμενα (ενν. τον εισαγγελέα) να το προχωρήσει, άργησε πολύ και το «ξεφούρνισε» τώρα που έστειλε ο ίδιος πίσω στη ΓΑΔΑ τη δικογραφία, για να κάνουν ανακριτικό έργο.

Χ.Π.: Και φτάσαμε πλέον στο να σας καλούν στη ΓΑΔΑ…

Π.Λ.:…Για να δώσω εξηγήσεις για τις κατηγορίες.

Χ.Π.: Εσείς πού αποδίδετε όλη αυτή την ιστορία;

Π.Λ.: Σε εκδικητικότητα, σε προσπάθεια να πλήξουν το κίνημα αυτό, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και βεβαίως στο πρόσωπό μου να το πλήξουν, γιατί θεωρούν ότι δεν τους βολεύω να υπάρχω κι ότι όταν μιλάω τους ενοχλεί πάρα πολύ αυτό. Θέλουν να προκαλέσουν μια φίμωση, κατά κάποιο τρόπο. Αν πιστεύουν τέτοιο πράγμα… Εγώ, βεβαίως, δεν υπάρχει κάνω πίσω για το οτιδήποτε, δεν το συζητάμε αυτό.

Χ.Π.: Εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί: Μα είναι τόσο επικίνδυνος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης;

Π.Λ.: Βεβαίως είναι επικίνδυνος (γέλια), γιατί χάνουν τις εκλογές από μένα. Διότι εμείς μπαίνουμε με τα μπούνια στη Βουλή. Μην κοιτάς τις δημοσκοπήσεις, τις έχουν κι αυτοί και ξέρουν ακριβώς τα νούμερα και ξέρουν τη δυναμική που έχουμε εμείς στην κοινωνία. Και αυτοί και η ΝΔ και όλοι. Αλλά, βεβαίως, δεν τους συμφέρει με τίποτα να δείξουν μια ΛΑΕ που είναι «ψηλά», γιατί τότε έχασαν το παιχνίδι. Προσπαθούν να μας πλήξουν, για να δημιουργήσουν κλίμα.

Χ.Π.: Διάβασα την ανακοίνωση που εξέδωσε ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκιμάζει την κλήση σας στη ΓΑΔΑ…

Π.Λ.: Ναι, έχουμε βγάλει κι εμείς μια απάντηση. Εμείς λέμε πως αυτά είναι διγλωσσία και υποκρισία. Αυτό έχω να πω μόνο.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Newsbomb.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη η κλήση Λαφαζάνη στην Αστυνομία

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του επισημάνει πως είναι «αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση».

«Η κλήση του γραμματέα της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις», αναφέρει η Κουμουνδούρου, ενώ καταλήγει λέγοντας πως «είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ το πρωί της Τετάρτης, όπου στις 11:00 τα μέλη της ΛΑΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διαβάστε σχετικά:

Η απάντηση της ΛΑΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Με αρκετή καθυστέρηση σε μια υπόθεση που σέρνεται επί μήνες στην Γενική Ασφάλεια, τα μέσα ενημέρωσης και την Εισαγγελία και έλαβε καταιγιστική μορφή με την κλήση του Παν. Λαφαζάνη από το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» σε απολογία, τοποθετήθηκε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον: Οι αποστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη, αποτελούν σαφή ένδειξη πανικού και αδιεξόδου της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και απόρροια του σοκ και του σάλου που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία, ακόμα και μέσα στις γραμμές του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε στην κυριολεξία να καταγράψει την διαφοροποίησή του μπροστά στην ογκούμενη αναταραχή στο κόμμα και ενδεχομένως ανεπιθύμητες γι’ αυτόν καταστάσεις.

Δεύτερον: Η χλιαρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τις μεγάλες αντιθέσεις στο πλαίσιό του και ένα εξόφθαλμο είδος διγλωσσίας αλλά και υποκρισίας. Και αυτό διότι η δίωξη κατά Λαφαζάνη δεν εκπορεύεται, τάχα, από κάποια «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη, αλλά στην κυριολεξία μέσα από την ΓΑΔΑ, η οποία δια του αμαρτωλού Τμήματος, συνέταξε και προώθησε στην Εισαγγελία την δικογραφία και τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη κατόπιν εντολής της ηγεσίας του Υπ. Δημοσίας Τάξης και με την συναίνεση του Μεγάρου Μαξίμου και των κυβερνητικών παράκεντρων.

Επιτέλους και η υποκρισία έχει τα όριά της. Η παλιά θεωρία “άλλο το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση“, άλλα λέει το κόμμα και άλλα πράττουν οι υπουργοί του και οι κρατικές υπηρεσίες που διευθύνουν, είναι πολύ παλιά και πολύ φθαρμένη για να την επικαλεστούν κάποιοι και δεν πείθει κανένα.

Τρίτον: Για να μη θεωρηθεί κανονικό «δούλεμα» και άλλη μια ψευδολογία και υποκρισία, η έτσι κι αλλιώς χλιαρή διαφοροποίηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνοδευτεί πάραυτα με το σταμάτημα από την πλευρά της κυβέρνησης και της Ασφάλειας κάθε μορφής δίωξης σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη με την απόσυρση των κατηγοριών, κάτι το οποίο πρέπει να συνοδευτεί και με ένα ειλικρινές «συγγνώμη» για την συκοφάντηση και τις προθέσεις σπίλωσης που εκδηλώθηκαν σε βάρος του Γραμματέα της ΛΑ.Ε και οι οποίες δεν αφορούν το πρόσωπό του αλλά τις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες και την ίδια την δημοκρατία.

Τέταρτον: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει και μια άλλη λαθροχειρία. Περιορίζεται να σχολιάσει μόνο την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη, πράγμα που θεωρούμε ανεπίτρεπτο. Μαζί με τον Παν. Λαφαζάνη εκλήθησαν να απολογηθούν και άλλοι τέσσερις αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας. Ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έχουν επίσης φορτωθεί 15 αγωνιστές στο Ναύπλιο, πρόσφατα 20 στον Βόλο, άλλοι δύο στη Θεσσαλονίκη κλπ.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ανακοινώνει και όπως το ανακοινώνει, μόνο για τον Παν. Λαφαζάνη και όλοι οι άλλοι απολογούμενοι και υπόδικοι να θεωρούνται ανάξιοι όποιας αναφοράς και «αναλώσιμο είδος» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Όλοι/ες την Τετάρτη 26/09, 11 π.μ., σε αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από την ΓΑΔΑ!

Ο αγώνας κατά των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας συνεχίζεται, διευρύνεται και κλιμακώνεται!

Συνδέουμε τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών με τον αγώνα για δημοκρατία και ανατροπή. Διεκδικούμε άμεσα να καταργηθεί το αμαρτωλό κι “εμφυλιακού” τύπου «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Την δημοκρατία την προστατεύει ο ελληνικός λαός και δημοκρατία σημαίνει εθνική ανεξαρτησία, συμμετοχή, δικαιοσύνη και μια χωρίς κηδεμονίες και λιτότητα Ελλάδα».