ΚΑΙΡΟΣ

Μεσογειακός κυκλώνας με 12 μποφόρ απειλεί την Ελλάδα: Τι θα συμβεί σε θάλασσα και στεριά (pics)

Μεσογειακός κυκλώνας με 12 μποφόρ απειλεί την Ελλάδα: Τι θα συμβεί σε θάλασσα και στεριά (pics)

Καιρός- Κακοκαιρία: Σε κλίμα κακοκαιρίας η χώρα – Ο «Ξενοφών» έφερε ακόμα και χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας – Συναγερμός για μεσογειακό κυκλώνα που ενδέχεται να «χτυπήσει» το νότιο Ιόνιο Οι άνεμοι αναμένεται να αγγίξουν τα 12 μποφόρ – Ποια θα είναι η κατάσταση που θα επικρατήσει στις θάλασσες και στη στεριά – Ποια θα είναι η ταχύτητα του ανέμου

Ένα σχετικά ασυνήθιστο φαινόμενο, ένας μεσογειακός κυκλώνας, είναι πιθανό να δημιουργηθεί στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή (28/09/2018), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δημιουργία ενός βαρομετρικού χαμηλού στο νότιο Ιόνιο την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετώπων, θυελλώδεις ανέμους 12 μποφόρ, ραγδαίες βροχοπτώσεις και σχηματισμό «ματιού».

kairosena

Πρόγνωση ταχύτητας και διεύθυνσης των ανέμων το απόγευμα της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018 από το «Ανεμολόγιο».

Κυκλώνες τέτοιου τύπου, οι οποίοι ονομάζονται Medicanes (από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

Η προγνωσιμότητα του Medicane, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, είναι μικρή, ιδιαίτερα όσον αναφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όμως φαίνεται να εξασθενεί σημαντικά πλησιάζοντας την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τι σημαίνει 12 μποφόρ;

Η κλίμακα Μποφόρ είναι ένας εμπειρικός τρόπος μέτρησης της έντασης των ανέμων, που βασίζεται στην παρατήρηση των αποτελεσμάτων του ανέμου στη στεριά ή τη θάλασσα, αναφέρει το wikipedia. Το πλήρες επίσημο όνομά της είναι Beaufort Wind Force Scale = Kλίμακα (Έντασης Ανέμου) Μποφόρ.

Η κλίμακα

bofor
bofor2

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr πώς θα είναι η θάλασσα ανάλογα με τα μποφόρ.

Δείτε την ταχύτητα του ανέμου

anemos2

Πηγή φωτογραφιών: Meteo και Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Προειδοποίηση Καλλιάνου: Ισχυρότατο βαρομετρικό πλησιάζει την Ελλάδα

Ψυχικό - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από το δολοφόνο του φαρμακοποιού: «Έτσι τον σκότωσα»

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό