ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Σκρέκα για την εξαγορά της EDS Σκοπίων από τη ΔΕΗ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Σκρέκα για την εξαγορά της EDS Σκοπίων από τη ΔΕΗ

Απαντήσεις για τις αποκαλύψεις σχετικά με την εξαγορά της EDS Σκοπίων που σύμφωνα με δημοσιεύματα ανήκει στον αντιπρόεδρο και στενό φίλο του πρωθυπουργού Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ, ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Κώστας Σκρέκας αναφέρει ότι την ώρα που η ΔΕΗ βρίσκεται σε οριακή οικονομική κατάσταση, προχώρησε σε μια επενδυτική κίνηση αυξημένου ρίσκου και με σκοτεινά σημεία αγοράζοντας μια ενεργειακή εμπορική εταιρεία στα γειτονικά Σκόπια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, όπως αναφέρεται στο κείμενο της επερώτησης, έχει αρνητικά κεφάλαια, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, ενώ έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου. Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας είναι αρνητικός, και ενώ έχει γράψει ζημιές για το 2017 η ΔΕΗ την εξαγόρασε έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ.

Προβληματισμό δε, προκαλούν σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέρος της πληρωμής των σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ μεταφέρθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Διαβάστε επίσης: