Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό του Newsbomb.gr στη Μάνδρα Αττικής: Οι κάτοικοι τρέμουν μια νέα πλημμύρα (pics+vids)

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Μάνδρα Αττικής | Πλημμύρες Μάνδρα | Ειδήσεις: Ο φακός του Newsbomb.grκαι οΧρήστος Θ. Παναγόπουλοςβρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Μάνδρα - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή όπου ανθρώπινες ζωές, σπίτια και περιουσίες χάθηκαν στα νερά και τη λάσπη

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr, το α' μέρος του οδοιπορικού στη Μάνδρα Αττικής

Για τους κατοίκους της Μάνδρας, της μικρής πόλης των περίπου 13.000 κατοίκων στη Δυτική Αττική, το καλαντάρι σταμάτησε απότομα σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου 2017. Ήταν εκείνη η ημέρα, οπότε μια ολόκληρη περιοχή χάθηκε κάτω από τη λάσπη και τα ορμητικά νερά ενός ρέματος, που οδήγησε στο θάνατο 24 ανθρώπους, προκαλώντας, παράλληλα, εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους και αυτοκίνητα.

Λίγους μήνες μετά την πρώτη αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος, Κώστας Τσιτούνας στην πολύπαθη περιοχή, το Newsbomb.gr επιστρέφει στον τόπο της τραγωδίας, για να διαπιστώσει σε τι στάδιο βρίσκεται η ζωή αυτών των ανθρώπων, που μέσα σε ελάχιστες ώρες έχασαν γονείς, συγγενείς και φίλους, αλλά και το βιός τους, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έζωσαν, στην κυριολεξία, τα πάντα.

Μολονότι, ο καιρός έχει περάσει και παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί της ζωής τους μοιάζουν φαινομενικά να έχουν αποκατασταθεί, τα σημάδια είναι κάτι παραπάνω από φανερά, όχι μόνο στα κτήρια, όπου κατοικούν, αλλά και στα βλέμματά τους.

Η λάσπη, αν και έχει εξαφανιστεί από τους δρόμους, παραμένει εκεί, μέσα στα εγκαταλελειμμένα κτίσματα, μαρτυρώντας το μέγεθος μιας ανείπωτης τραγωδίας, που 11 μήνες πριν έκανε την ελληνική κοινωνία να «παγώσει».

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους κι εξακολουθούν να είναι αποκαρδιωτικές.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε παρακάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη Μάνδρα Αττικής