ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Βακάκης δεν ήξερε τίποτα, ούτε για το σκάνδαλο Folli Follie: «Δεν έχω καταλάβει τι σκ... έγινε»

Ο Βακάκης δεν ήξερε τίποτα, ούτε για το σκάνδαλο Folli Follie: «Δεν έχω καταλάβει τι σκ... έγινε»

Απόστολος Βακάκης: Κάθε φορά που μιλάει ο Mr Jumbo, έχει και μια έκπληξη - Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Jumbo είπε ότι οι Κουτσολιούτσοι ήταν φίλοι του, αλλά δεν ήξερε τίποτα για το μέγα σκάνδαλο που είχε φτάσει μέχρι την Κίνα και τις ΗΠΑ - Την ίδια άγνοια δήλωσε και για τον συνέταιρό του, κύριο Παπαευαγγέλου: «Δεν ήξερα τι σκατά έγινε» - Oι πιο κολλητοί του φίλοι (Κουτσολιούτσοι και Παπαευαγγέλου) ήταν βουτηγμένοι στις απάτες, αλλά ο Απόστολος δεν είχε πάρει... μυρωδιά

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΙ (ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ) ΗΤΑΝ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΑΛΛΑ Ο MR. JUMBO ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ

Ο κ. Βακάκης μάλλον πρέπει να τιμηθεί ως «πεφτοσυννεφάκιας», αφού δεν ήξερε τίποτα για κανέναν από τους κολλητούς του, ούτε για τον Παπαευαγγέλου, ούτε για τους Κουτσολιούτσους της Folli Follie.

«Έμεινα με το στόμα ανοιχτό», επανέλαβε δύο φορές ο Απόστολος Βακάκης, προχθές, αναφερόμενος στην αμαρτωλή ιστορία των Folli Follie, αλλά και στην πρόσφατη υπόθεση Παπαευαγγέλου.

«Εγώ όπως γνωρίζετε είχα φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου», τόνισε απευθυνόμενος στους μετόχους και έσπευσε να προσθέσει: «Όμως, τα όσα έγιναν με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Δεν μπορούσα να το περιμένω και δεν μπορούσα ούτε καν να φανταστώ ότι θα συμβούν τα όσα αποκαλύφθηκαν. Νομίζω και άλλοι επιχειρηματίες θα έχουν την ίδια αίσθηση με εμένα για την υπόθεση Κουτσολιούτσου».

koutso main01

To ελικόπτερο που είχε με τα φιλαράκια του, τους Κουτσολιούτσους

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Απόστολος Βακάκης αναφέρθηκε και σε μια άλλη πτυχή:

«Εγώ είχα στο παρελθόν ένα ελικόπτερο για τις μετακινήσεις μου στα κατά τόπους καταστήματα στην Ελλάδα και κάποια στιγμή το πούλησα στον Κουτσολιούτσο. Μεταγενέστερα και για τις ανάγκες μετακίνησής μου στη Ρουμανία αγόρασα μισό-μισό με τον Κουτσολιούτσο ένα μικρό αεροσκάφος εφτά θέσεων. Το ήθελε κι εκείνος για τις μετακινήσεις του στη γειτονική μας χώρα. Κάποια στιγμή μου ζήτησε να αγοράσω το δικό του μισό μερίδιο. Αν και δεν ήθελα εν τέλει συμφωνήσαμε αλλά με το τίμημα να καταβληθεί σε δόσεις. Το καλοκαίρι και ενώ η υπόθεση των Folli είχε αρχίσει ήδη να αποκαλύπτεται μου ζητήθηκε να εξοφλήσω τις επιταγές έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας που εκείνος μου δήλωσε ότι αντιμετώπιζε. Όντως έτσι έγινε αλλά κι έτσι τελείωσε η ΄’σύμπλευσή μας’΄ σε ότι αφορά τα πτητικά μέσα».

Είχε δηλαδή μισό - μισό ελικόπτερο με το Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, αλλά δεν είχε πάρει χαμπάρι για τις απάτερς και τις φούσκες, ούτε όταν ο Κουτσολιούτσος του πούλησε ολόκληρο το ελικόπτερο γιατί δεν είχε ρευστότητα...

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE

01s1ppg thumb large

Για την υπόθεση Παπαευαγγέλου δήλωσε για ακόμα μία φορά άγνοια.

«Για μένα ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας την αποπομπή του επί 30ετία συνεργάτη και συνοδοιπόρου του «δύσκολη αλλά επιβεβλημένη».

«Δεν έχω καταλάβει τι σκατά έγινε. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Μπορεί και να τον έχω αδικήσει. Δεν το γνωρίζω. Ωστόσο έπρεπε να αντιδράσω εκ μέρους των μετόχων και όχι με γνώμονα τι μπορεί να πιστεύω εγώ. Δεν μπορεί η εταιρεία να λειτουργεί με σκιές. Εάν οι επιλογές ενός ανθρώπου στη ζωή του είναι λανθασμένες είναι δικό του θέμα. Δεν πρέπει να επηρεάζουν την εταιρεία. Επειδή όπως λένε, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έπρεπε να κάνω κάτι για να διαφυλάξω την εταιρεία. Κάποια στιγμή αργότερα θα μάθουμε τι συνέβη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΒΑΚΑΚΗ

Ο ίδιος πάντως έθεσε και θέμα δικής του διαδοχής, η διαδικασία της οποίας όμως θα πάρει χρόνια. Όπως ο ίδιος είπε στους μετόχους, ενεργοποίησε την αποπομπή του πρώην αναπλ. Αντιπροέδρου της εισηγμένης Βαγγέλη Παπαευαγγέλου.

Όπως δήλωσε εντός 10ετίας η εισηγμένη θα περάσει εξολοκλήρου στα χέρια μίας νέας γενιάς στελεχών που μπορεί να προέρχονται είτε απ’ το εσωτερικό της ίδιας της Jumbo είτε από την αγορά.

Ως εκ τούτου η θέση του κ. Παπαευαγγέλου θα παραμείνει προς το παρόν κενή, ωστόσο πρόθεση της διοίκησης, όπως είπε ο κ. Βακάκης, είναι να βρεθεί ένα στέλεχος από τη νέα γενιά που θα πάει την εταιρεία για τα επόμενα 20 χρόνια. Γι αυτό και θα χρειαστεί χρόνος για την αναπλήρωση της.

BABAKHS JUMBO

Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες

Ο κ. Βακάκης στη συζήτηση με τους μετόχους, που του ζητούσαν μεγαλύτερο μέρισμα, δεν έκρυψε και την ανησυχία του για την οικονομική πορεία της χώρας με βάση τα όσα διαπιστώνει απ’ την πορεία των πωλήσεων. «Εκφράζω την αγωνία μου για το μέλλον. Τα μηνύματα δεν είναι καθαρά. Τη μία είμαστε πάνω, την άλλη κάτω. Το α’ τρίμηνο της χρήσης ήμασταν χαμηλότερα απ’ τους στόχους. Ξαφνικά τον Οκτώβριο καλύψαμε το κενό, αλλά το Νοέμβριο πάμε χάλια. Προσδοκούμε αύξηση της κατανάλωσης με βάση τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά αυτό δεν το εισπράττουμε. Η χώρα πρέπει να ξεκολλήσει απ’ την πολυετή στασιμότητα».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή αναγνώστη για Jumbo: Ποια Δημοκρατία και ποια Χαρά; Αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα να φύγουν!

Πατέρας 4 παιδιών «τσακίζει» τα Jumbo και τη διαφήμιση με το ζευγάρι ομοφυλόφιλων

Επιστολή αναγνώστη για Jumbo: Ποια Δημοκρατία και ποια Χαρά; Αν δεν τους αρέσει η Ελλάδα να φύγουν!

Πηγή: Με πληροφορίες από newmoney.gr και mononews.gr