Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τα «μαζεύει» μετά την κατακραυγή ο Λαέρτης Βασιλείου: Παραποιήθηκαν τα λόγια μου για τον Κάτσιφα

Newsbomb

Λαέρτης Βασιλείου | Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σε παρερμηνεία και παραποίηση των λεγομένων του λόγω… κακής μετάφρασης απέδωσε την Τρίτη (13/11/2018) ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου το σάλο που ξέσπασε στην Ελλάδα αναφορικά με τα όσα είπε κατά την πρόσφατη παρουσία του σε αλβανικό κανάλι, επιδοκιμάζοντας το έργο των αλβανικών ειδικών δυνάμεων, από τα πυρά των οποίων έπεσε νεκρός ο 35χρονος Έλληνας ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσίφας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ «ΘΥΜΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο ηθοποιός, αν και έσπευσε να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 35χρονου, «σ’ αυτή την έρημη μάνα που κλαίει το παιδί της», επέμεινε πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «έπεσε θύμα παραπλάνησης». «Τον παραπλανήσανε και χρησιμοποιήσανε στοιχεία τα οποία εγώ έχω καταδικάσει σε οποιαδήποτε πλευρά των συνόρων».

Ο Λαέρτης Βασιλείου έκανε λόγο για «εχθροπραξίες», με τις οποίες, όπως είπε, δεν συμφωνεί «και αποσκοπούν», όπως υποστήριξε, «στο να χαλάσει η καλή γειτνίαση ανάμεσα στις δύο χώρες».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο είπε ότι «Εγώ σε αυτό το περιστατικό λέω ότι Αλβανία – Ελλάδα έχουμε 1-0. Οι Αλβανοί αστυνομικοί ενήργησαν σωστά», ο ηθοποιός απάντησε με γενικόλογες αναφορές περί ελληνοαλβανικής φιλίας: «Εγώ απλά εξήγησα στην εκπομπή ότι την Ελλάδα δεν την εκπροσωπούν τα ακραία εθνικιστικά στοιχεία τα οποία προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν αυτή τη γέφυρα φιλίας».

Πρόσθεσε δε ότι «αποσταθεροποιητικά στοιχεία προσπαθούν κατά καιρούς να βάλουν “φυτίλια” στην ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών».

Δείτε σχετικά:

Όταν ο Λαέρτης Βασιλείου χάθηκε… στη μετάφραση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπη Καραθάνο,αν έπραξε σωστά η αλβανική Αστυνομία, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ενώ θα μπορούσε απλά να τον συλλάβει ζωντανό, ο Λαέρτης Βασιλείου απάντησε: «Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, εάν ένας πολίτης, κουβαλώντας ένα καλάσνικοφ, χωρίς να προκληθεί από τίποτα, αρχίζει και πυροβολεί εναντίον της Αστυνομίας, είναι χρέος αυτής να τον παρεμποδίσει, να τον συλλάβει, να τον καλέσει να παραδώσει τα όπλα».

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του ηθοποιού ότι είχε ο ίδιος δικές του πληροφορίες ότι έγινε έκκληση στον Κατσίφα να παραδώσει τα όπλα και να παραδοθεί. «Η έκκληση αυτή απαντήθηκε με πυρά και οι άνθρωποι απάντησαν με πυρά. Από εκεί και πέρα αυτά είναι θέματα με τα οποία ασχολούνται τα υπουργεία των δύο χωρών».

Όταν ρωτήθηκε από πού άντλησε αυτή την πληροφόρηση, ο ηθοποιός αναδιπλώθηκε εκ νέου, λέγοντας πως «αυτά τα είδα και τα άκουσα στην τηλεόραση».

Το πλέον απίστευτο είναι ότι ο Λαέρτης Βασιλείου υποστήριξε πως ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου «ουδέποτε κατέβηκε σημαία στους Βουλιαράτες».

Σε ό,τι αφορά την κηδεία επέμεινε εκ νέου ότι «κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του εκλιπόντα».

Εξάλλου, ο ίδιος υποστήριξε πως τις τελευταίες ώρες δέχεται «μπαράζ» απειλών ακόμη και για τη ζωή του από ψεύτικα προφίλ που του στέλνουν μηνύματα μέσω των social media.

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr τις αναλυτικές δηλώσεις του Λαέρτη Βασιλείου στον ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

«Καλώς σκότωσαν τον Κατσίφα» - Σάλος με τις δηλώσεις του Λαέρτη Βασιλείου