ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Τα επεισόδια μέσα από εικόνες

Πολυτεχνείο: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια - Τα επεισόδια μέσα από εικόνες

Πολυτεχνείο: Εμπόλεμη ζώνη τα Εξάρχεια -«Βροχή» από μολότοφ, χειροβομβίδες κρότους λάμψης και χημικά έξω από το Πολυτεχνείο και στους γύρω δρόμους - Επιστρατεύτηκαν ακόμα και υδροφόρες αντλίες της Αστυνομίας - Ένταση καιέξω από τη ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας -19 συλλήψεις.

Από σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας αμαυρώθηκαν για ακόμη μία χρονιά οι εκδηλώσεις για την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο να θυμίζουν... εμπόλεμη ζώνη.

Οι κουκουλοφόροι, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, εξαπέλυαν συνεχώς επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κυκλώσει το ιστορικό κτήριο.

Οι αστυνομικοί «απαντούσαν» με αλεπάλληλες ρίψεις χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ επιστρατεύθηκε η «Αύρα», το θωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει με πίεση νερό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ:

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΤΗΝ «ΑΥΡΑ» ΝΑ ΚΑΤΑΒΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ:

Ένταση στη Λ. Αλεξάνδρας και οδομαχίες

Όλα ξεκίνησαν στη Λ. Αλεξάνδρας. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, άνδρες της Αστυνομίας έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά προκειμένου να διασπαστεί η μεγαλειώδης πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr

Λίγη ώρα αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια,όπου η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Το σκηνικό «έντυσαν» βόμβες μολότοφ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ομάδα νεαρών χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, πετούσαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους αστυνομικούς να «απαντούν» με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Μάλιστα, μετά από 4 χρόνια η Αστυνομία «επιστράτευσε» την Αύρα (ειδικό θωρακισμένο υδροφόρο όχημα), κάνοντας ρίψεις νερού έξω από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου.

Νεαροί βρίσκονταν στις ταράτσες κτηρίων και πετούσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Σκηνικό «πολέμου» επικράτησε και στους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο, στα στενά των Εξαρχείων. Άγνωστοι, οι οποίοι νωρίτερα, είχαν στήσει οδοφράγματα, πετούσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Δείτε περισσότερες εικόνες από τα επεισόδια στην Τοσίτσα στη gallery του Newsbomb.gr

19 συλλήψεις

Στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, προχώρησε η Αστυνομία.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Σκηνικό έντασης που στήθηκε από άγνωστους στην περιοχή μπροστά από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά το πέρας των πορειών για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες.

thestivla

Ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα, πυρπολώντας πλαστικούς κάδους απορριμμάτων, τραπεζάκια και πίνακες που μετέφεραν νωρίτερα στην Εγνατία από την Πολυτεχνική Σχολή, την οποία χρησιμοποίησαν ως «ορμητήριο» για να εκτοξεύσουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες λίγα μέτρα πιο μακριά, μπροστά από το Παλέ ντε Σπορ, τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και μέσα στους χώρους της Έκθεσης.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Χάος, πετροπόλεμος και μολότοφ στους δρόμους της Πάτρας

tempo

Μεγάλη έκταση πήραν τα επεισόδια, τα οποία εξελίχθηκαν σε οδομαχίες, στο κέντρο της Πάτρας, μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τα επεισόδια στην Πάτρα

Δείτε παρακάτω στο live blog του Newsbomb.gr όλα όσα συνέβησαν μετά την πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία.