ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κύκλωμα χρυσού: Ο «κοριός» της ΕΥΠ «καίει» τον Ριχάρδο - Οι αμαρτωλές συνομιλίες της «Χρυσής Μαφίας»

Κύκλωμα χρυσού: Ο «κοριός» της ΕΥΠ «καίει» τον Ριχάρδο - Οι αμαρτωλές συνομιλίες της «Χρυσής Μαφίας»

Σε πρόσωπα υπεράνω υποψίας αναμένεται να διευρυνθεί ο κύκλος των κατηγορουμένων - Στο «μικροσκόπιο» των ανακριτών τα... χρυσά αλισβερίσια μέσω τελωνείων - Πώς δρούσε ο 51χρονος ενεχυροδανειστής - Πώς «εισέβαλλε» επί σειρά ετών μέσω τηλεοπτικών σταθμών στα σπίτια των Ελλήνων

Οι καταγεγραμμένες από τον κοριό της ΕΥΠ τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, η αποκωδικοποίηση των δεκάδων χειρόγραφων σημειώσεων που εντοπίστηκαν στο «στρατηγείο» του Ριχάρδου Μυλωνά, το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και το ενδεχόμενο «σπάσιμο» της… ομερτά μπροστά στον φόβο της προφυλάκισης εκτιμάται ότι θα απεικονίσουν τις πραγματικές διαστάσεις της εγκληματικής δράσης του κυκλώματος που είχε διεισδύσει σχεδόν παντού τα τελευταία χρόνια, με «βιτρίνα» τα ενεχυροδανειστήρια.

Εκεί, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας ενεχυρίαζαν ή πωλούσαν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, από τις βέρες τους μέχρι τα βαπτιστικά σταυρουδάκια τους, ακόμη και τα χρυσά δόντια τους, λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης, στην οποία είχαν περιέλθει.

Έτσι, δεν αποκλείεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης ο κύκλος των κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος να επεκταθεί ακόμη και σε πρόσωπα υπεράνω υποψίας ή και σε άλλους «ένστολους» συνεργάτες του κυκλώματος, πλην δηλαδή του ενός εν ενεργεία αστυνομικού που ήδη φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, οι Αρχές έχουν στρέψει το «μικροσκόπιό» τους στα τελωνεία, απ’ όπου έφευγαν για την Τουρκία οι ράβδοι χρυσού.

Δείτε τις συνομιλίες στη gallery του Newsbomb.gr

Η «εισβολή» στα ΜΜΕ

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, φαίνεται ότι ο 51χρονος τηλεοπτικός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς έκανε «κουμάντο», αφού έδινε εντολές στα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος σχετικά με τον τρόπο που θα παζαρέψουν, για το πόσα χρήματα πρέπει να μπουν ή να βγουν από το χρηματοκιβώτιο, τι πρέπει να αναγράφεται στα σακουλάκια κλπ.

Στην πολυσέλιδη «Έκθεση Απομαγνητοφώνησης Ψηφιακού Δίσκου», η οποία αποτελεί μέρος της ογκωδέστατης δικογραφίας, περιλαμβάνονται δεκάδες συνομιλίες του 51χρονου τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή τόσο με φερόμενα ως μέλη της «μαφίας του χρυσού» όσο και με γνωστό τηλεπαρουσιαστή, το όνομα του οποίου βρίσκεται σε λίστα «υπό διερεύνηση προσώπων» για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Από τις εν λόγω συνομιλίες προκύπτει ότι επιζητούσε διακαώς τη διαφημιστική προβολή του καθώς με τον τρόπο αυτό «εισέβαλε» καθημερινά σε κάθε νοικοκυριό, και ότι αγόραζε πιθανότατα με «μαύρο χρήμα» τηλεοπτικό χρόνο για τη διαφημιστική του προβολή, κατόπιν οικονομικής συμφωνίας με γνωστό τηλεπαρουσιαστή.

Επίσης, επεδίωκε την προβολή των ενεχυροδανειστηρίων του μέσω διαφημιστικών σποτ στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ.

Οι επίμαχες συνομιλίες είναι καταγεγραμμένες σε ψηφιακούς δίσκους (DVD) από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ και αφορούν στο χρονικό διάστημα από 15-6-2018 έως 14-8-2018, από 29-6-2018 έως 28-8-2018, από 14-8-2018 έως 14-10-2018, από 29-8-2018 έως 28-10-2018 και από 15-10-2018 έως 14-12-2018.

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον ανακριτή το πρωί της Κυριακής (02/11/2018) και, όπως όλα δείχνουν, θα δηλώσει αθώος.

Αυτό διαφάνηκε, άλλωστε, από τις ανακοινώσεις του συνηγόρου υπεράσπισής του, του Αλέξη Κούγια, ο οποίος, μόλις ανέλαβε την εκπροσώπησή του, έδωσε και το στίγμα της γραμμής που θα ακολουθήσει, τονίζοντας πως όλα ήταν απολύτως νόμιμα.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή στα διπλώματα οδήγησης: Τι ισχύει για τους υποψήφιους ηλικιωμένους οδηγούς

Επίδομα Παιδιού: Η 6η δόση θα πληρωθεί τον Δεκέμβριο - Δείτε πότε ακριβώς