ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Προσοχή - Ποιοι μπορούν να το εισπράξουν χωρίς αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα: Προσοχή - Ποιοι μπορούν να το εισπράξουν χωρίς αίτηση

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα δεν θα ανοίξει σήμερα, Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, αλλά θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση

«Εκτιμώ ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει προς τα τέλη της εβδομάδας» (σ.σ.: πιθανότατα την Παρασκευή) και οι πληρωμές θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, υπογράμμισε ο Αναστάσιος Τάγαρης, ενώ πρόσθεσε ότι από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις τελικές δοκιμές στο koinonikomerisma.gr. να γίνονται όπως όλα δείχνουν από αύριο.

Για τους υπερήλικες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης είπε ότι: «Προβληματιστήκαμε με αυτό το θέμα. Γιατί πέρσι υπήρχαν ζητήματα. Η σκέψη είναι να γίνει πάλι οίκοθεν και μόλις ανοίξει η πλατφόρμα να τρέξουμε αυτόματα εμείς τις αιτήσεις για τους υπερήλικες και να πληρωθούν 14 του μήνα. Θα τρέξει αυτόματα η αίτηση για όσους είναι πάνω από 70 ετών.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή και όσοι δεν πληρωθούν στις 14 του μήνα θα ξέρουν ότι υπήρξε πρόβλημα και θα πρέπει να κάνουν αίτηση». Προσέθεσε ακόμη ότι: «Όλα στο σύστημα θα είναι ενσωματωμένα από την αρχή. Στόχος είναι η πληρωμή να γίνει στις 14 του μήνα και να μην κλείσει η πλατφόρμα».

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - gsis.gr: Αναρτήθηκαν στο TAXIS - Δείτε εδώ πώς θα κάνετε την εκτύπωση

Έτοιμη η διάταξη που καταργεί τις περικοπές στις συντάξεις - Τις επόμενες μέρες η ψήφισή της