ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος: Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμβάλλει στην εκπαίδευση της νεολαίας μας

Προκόπης Παυλόπουλος: Το Ίδρυμα Ευγενίδου συμβάλλει στην εκπαίδευση της νεολαίας μας

Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «ATHENA», του Ιδρύματος Ευγενίδου, εγκαινίασε τη Δευτέρα (10/12/2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του «στην εκπαίδευση της νεολαίας μας, της μεγάλης ελπίδας του λαού και του έθνους μας».

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη το Ίδρυμα Ευγενίδου για την επί έξι δεκαετίες εμβληματική κοινωφελή εκπαιδευτική του δραστηριότητα, η οποία, κατά το όραμα του ιδρυτή του, εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη, συμβάλλει κυρίως στην εκπαίδευση των νέων στο επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο.

«Στα συγχαρητήρια αυτά προστίθεται, εκ μέρους μου, η δημόσια αναγνώριση της μεγάλης σημασίας του νέου πρότυπου Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athena», του οποίου έχω την τιμή να κάνω τα εγκαίνια. Κέντρου, το οποίο συνιστά χώρο γνωριμίας, ενασχόλησης και πειραματισμού με την Επιστήμη και την Τεχνολογία για τους νέους και τις νέες της χώρας μας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος, εξέφρασε, επίσης, την βεβαιότητά ότι το Κέντρο θα επιτρέψει στους νέους και τις νέες της χώρας μας να μπουν, «εξ απαλών ονύχων», στην ουσία του, καθοριστικού για το μέλλον, «παλαίφατου» διλήμματος: Το πώς πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της.

«Αναφέρομαι, ειδικότερα, στο δίπολο “τεχνοφοβίας” και “τεχνοφιλίας” και στην, επέκεινα, αντιπαράθεση ανάμεσα στους “οπαδούς” των δύο αυτών “στρατοπέδων”. Αντιπαράθεση η οποία -όπως συχνά, δυστυχώς, συμβαίνει κατά τον δημόσιο διάλογο- διεξάγεται χωρίς πλήρη και εμπεριστατωμένη γνώση του όλου ζητήματος και, έτσι, οδηγεί στην διατύπωση ακραίων εκατέρωθεν απόψεων, δηλαδή σ’ ένα είδος “μανιχαϊστικής” προσέγγισης του ζητήματος τούτου», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δείτε φωτογραφίες πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα: Δείτε ΕΔΩ γιατί απορρίπτεται η αίτησή σας

Ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα: Αυτές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο (ΧΑΡΤΕΣ)