ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία φοιτήτριας - Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: «Δεν υπάρχει βιασμός του 19χρονου»

Δολοφονία φοιτήτριας - Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: «Δεν υπάρχει βιασμός του 19χρονου»

Τι αναφέρει το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την καταγγελία του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, περί βιασμού του στις φυλακές Αυλώνα.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΖΗΤΑ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης (11/12) ο 19χρονος κρατούμενος των φυλάκων Αυλώνα, ο ένας εκ των δολοφόνων της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο, είχε καταγγείλει ότι ενδεχομένως να έπεσε θύμα βιασμού, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από συγκρατούμενούς του.

Ο 19χρονος υποστήριξε ότι λιποθύμησε και πως όταν ξύπνησε ήταν σε ένα διπλανό δωμάτιο, χωρίς το εσώρουχό του.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο της επίθεσης

«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον "βιασμό" του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται "βιασμός".

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΓΝΑ « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ”

ΝΑΓΙΑ ΜΗΤΣΑΚΗ»

Παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου από κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα.

Με παραγγελία της σε εισαγγελικό λειτουργό ζητεί να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγελτως διωκόμενων αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης.

Ιατροδικαστής: «Δεν βιάστηκε ο 19χρονος»

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής που είχε εξετάσει τον 19χρονο Αλβανό, είχε αναφέρει, προφορικά στους αστυνομικούς ότι δεν εντόπισε ίχνη βιασμού.

Ο ιατροδικαστής αναμένεται να συντάξει την έκθεση του, τις επόμενες ημέρες.

«Έπαθε λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή»

Εν τω μεταξύ, τη δική τους εκδοχή για όλα όσα διαδραματίστηκαν στις φυλακές Αυλώνα με θύμα τον 19χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη δίνουν οι κρατούμενοι.

Όπως γράφουν οι κρατούμενοι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο 19χρονος «δεν έπαθε τίποτα» ενώ τονίζουν ότι οι φήμες για βιασμό είναι παντελώς ψευδείς.

«Εμείς είμαστε φυλακισμένοι, όχι κτήνη» τονίζει η ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα. Τουλάχιστον πολύ λιγότερα από ό,τι αξίζει σε έναν βιαστή».

Στην εν λόγω ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η σωφρονιστική υπηρεσία δεν είχε καμία σχέση ούτε κάλυψε το περιστατικό. «Απεναντίας, ο βιαστής τοποθετήθηκε εξ’ αρχής σε απομονωμένο χώρο» όπως λένε οι κρατούμενοι, και συνεχίζουν: «Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο, παρέλασαν από τις φυλακές Αυλώνα δεκάδες αξιωματούχοι του υπουργείου και ο βιαστής διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Σε αντίθεση βέβαια με συγκρατούμενο μας που βρισκόταν επί μία ημέρα πολύ βαρύτερα χτυπημένος, από μία συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων, σε χώρο της φυλακής και πήγε τελικά μετά από παραινέσεις μας».

Στην ίδια ανακοίνωση, οι φυλακισμένοι κάνουν λόγο για «υποκρισία του υπουργείου Δικαιοσύνης», καθώς «ανήλικοι κρατούμενοι περνούν τον χειμώνα χωρίς θέρμανση και με νερά να στάζουν στους διαδρόμους».

«Η πολυδιαφημισμένη ευαισθησία για τις ανήλικες ψυχές εξαντλήθηκε στην προστασία ενός βιαστή» γράφουν οι ίδιοι, και ολοκληρώνουν λέγοντας: «Δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ως υποκατάστατο της δικαιοσύνης. Ακόμα και αυτή τη δικαιοσύνη που μας έχει στοιβάξει εδώ, μας έχει συντρίψει κάθε όνειρο για το μέλλον, δε θα την υποκαταστήσουμε. Δε θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε».

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Ανατροπή στις ημερομηνίες πληρωμών: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Καιρός – Πλησιάζει ισχυρή κακοκαιρία: Αυτές οι περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά – Δείτε το βίντεο