Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΚΑΪ (pics - vid)

Newsbomb

Ισχυρή έκρηξησημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12) στις 02:30 στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Νέο Φάληρο, στα γραφεία του ΣΚΑΪ

Ρεπορτάζ: Κώστας Πλιάκος

Δείτε τι μεταδίδει ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ:

Άγνωστος πραγματοποίησε στη 01:45 δύο τηλεφωνήματα: Το πρώτο σε ιστοσελίδα και το δεύτερο στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, προειδοποιώντας πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ .

Ο άγνωστος που σύμφωνα με την ιστοσελίδα κάλεσε από εμφανή αριθμό, έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Από την έκρηξη σημειώθηκαν υλικές ζημιές στο κτήριο του ΣΚΑΪ, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Οι μεγαλύτερες ζημιές εστιάζονται κυρίως

Να σημειωθεί ότι η δύναμη της έκρηξης ήταν ισχυρή, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους παρακείμενων περιοχών. Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης.

IMG042058

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΪ, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

IMG042206

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Επι τόπου έσπευσαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

IMG042339

*Φωτογραφία ΣΚΑΪ

Επίσης, στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, καθώς και το διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Δείτε ΕΔΩ, το βίντεο με τη στιγμή της έκρηξης

Όλγα Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεροβασίλη η οποία έσπευσε μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη Δημοκρατία».

«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας», κατέληξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη:

Δείτε στη gallery φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το σημείο που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δείτε ΕΔΩ τη στιγμή της έκρηξης (pics+vid)

Έκρηξη βόμβας ΣΚΑΪ: Βίντεο από τις σοβαρές υλικές ζημιές που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση (vids)

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης (pics)