Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας: Έτσι χτύπησαν τον ΣΚΑΪ - Τα πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης και οι εικόνες καταστροφής

Newsbomb

Έκρηξη βόμβας | ΣΚΑΪ | Τρομοκρατική επίθεση ΣΚΑΪ: «Ολική επαναφορά της τρομοκρατίας» χαρακτηρίζουν οι Αρχές τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά 02:35 τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12/2018) στηΛεωφόρο Ποσειδώνος, στο Νέο Φάληρο, στα γραφεία του ΣΚΑΪ - Ποιος βρίσκεται πίσω από το χτύπημα - Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη το κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού - Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα - Το χρονικό της υπόθεσης και η ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου για το περιστατικό

Ρεπορτάζ: Κώστας Πλιάκος

Σάλο έχει προκαλέσει το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:35 τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12/2018) στο κτήριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο, όπου εξερράγη ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στη 01:45, όταν άγνωστος άνδρας πραγματοποίησε δύο τηλεφωνήματα: Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε γνωστή ιστοσελίδα και το δεύτερο στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Ο άνδρας προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον κτήριο του ΣΚΑΪ.Ο άγνωστος που σύμφωνα με την ιστοσελίδα κάλεσε από εμφανή αριθμό, έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Πράγματι, στις 02:37 ακριβώς σημειώθηκε μια ισχυρότατη έκρηξη έξω ακριβώς από τα γραφεία του ΣΚΑΪ, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρέςυλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου αλλά και σε πολλά από τα γραφεία του σταθμού, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και τον αποκλεισμό της γύρω περιοχής, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ισχύς της έκρηξης ήταν ισχυρή, με αποτέλεσμα το ωστικό κύμα να γίνει αισθητό σε μία απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους παρακείμενων περιοχών.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν τουλάχιστον πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης, γεγονός που επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

IMG042058

Εξάλλου, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Δείτε τι μετέδωσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ:

Σε εξέλιξη βρίσκονται έως και αυτή την ώρα ενδελεχείς έρευνες από το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

IMG042206

Νωρίτερα, η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Αμέσως μετά την έκρηξη, στα γραφεία του ΣΚΑΪ έσπευσαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Επίσης, στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, καθώς και το διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

IMG042339

*Φωτογραφία ΣΚΑΪ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Νίκος Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης

Την αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στον Σκάι, που μπορεί να διακινδύνευε ανθρώπινες ζωές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον σταθμό.

Ερωτηθείς για το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».

«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες», σημείωσε.

Όλγα Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεροβασίλη η οποία έσπευσε μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη Δημοκρατία».

«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας», κατέληξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη:

Σπυράκη: «Η δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται»

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδίκασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, που τόνισε ότι η «δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν».

Η κυρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Υπογράμμισε δε, πως αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. «Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε σχετικά:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Ποτάμι: Η βομβιστική επίθεση εναντίον ΜΜΕ, είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

Δείτε στη gallery φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το σημείο που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Προσοχή: Πλησιάζει ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες και χιόνια – Θα «χτυπήσει» και την Αθήνα

ΟΑΕΔ: Αν δεν έχεις δουλειά, δες ΕΔΩ τα τρία νέα προγράμματα κατάρτισης για 16.000 ανέργους

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - gsis.gr: ΕΔΩ η εκτύπωση από το TAXISnet

Πάτρα: 35χρονος κοιμήθηκε φτωχός και ξύπνησε...πάμπλουτος!