ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση σε πανικό: Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυβέρνηση σε πανικό: Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Άνγκελα Μέρκελ | Συμφωνία των Πρεσπών: Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αναζητεί απεγνωσμένα στηρίγματα εντός της Βουλής, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τον πολυπόθητο αριθμό «151», που αντιστοιχεί στην απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Αθήνα.

ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ αναμένεται να είναι διήμερη και έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Ιανουαρίου 2019. Είναι η πρώτη φορά που η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στη χώρα μας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. (σ.σ. η ίδια είχε επισκεφθεί την Αθήνα δύο φορές επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά).

Ο λόγος της επίσκεψης είναι προφανής, καθώς η άφιξή της συμπίπτει με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ολοκληρώνεται στη βουλή των Σκοπίων η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πλέον οι όποιες πρωτοβουλίες θα μεταφέρονται στην Αθήνα, ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες για να κυρωθεί η συμφωνία από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε βρεθεί στα Σκόπια την παραμονή του δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Μέρκελ έρχεται να διατρανώσει τη βούληση της Γερμανίας, ώστε να «τελειώνει η ιστορία με τις Πρέσπες», μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζονται τόσο η ίδια όσο και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με απλά λόγια, τα Σκόπια δεν είναι Ελλάδα: οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει «Μέρκελ», καθώς το όνομα της Γερμανίδας καγκελαρίου όπως και αυτό του άλλοτε Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την επιβολή της πιο σκληρής και αιματηρής λιτότητας στη χώρα μας κατά την περίοδο των Μνημονίων, η οποία οδήγησε την πλειονότητα των πολιτών σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Και για να το κάνουμε πιο λιανά, η κυρία Μέρκελ δεν αγάπησε ξαφνικά τη χώρα μας ούτε φυσικά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Έρχεται απλώς να παράσχει στήριξη στον πρωθυπουργό, πασχίζοντας να πείσει τους πάντες ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.

Μόνο που η ίδια δείχνει να αγνοεί πως το κλίμα στη χώρα μας απέναντι στο «deal» Τσίπρα – Ζάεφ είναι ιδιαίτερα αρνητικό κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις αντιδράσεις του κόσμου, που πλέον ξεσπούν σε κάθε δυνατή ευκαιρία στη θέα βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Κι επειδή, οι αριθμοί είναι πάντοτε αμείλικτοι, η δημοσκόπηση του Newsbomb.gr, καταδεικνύει ότι περισσότεροι από οκτώ στους δέκα Έλληνες δεν θέλουν να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα ο «εξάψαλμος» που άκουσε το Σάββατο (22/12/2018) στην Κεφαλονιά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όταν κάτοικοι της Θηνιάς συγκεντρώθηκαν στο γραφείο της, φωνάζοντας «είστε προδότες», με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε σχετικά:

Τα «άκουσε» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε προδότες! Τον λαό τον ρωτήσατε για τη Μακεδονία;» (vids)

Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει. Η άφιξη της Μέρκελ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα. Τουναντίον, θα ρίξει ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά», καθώς για τους Έλληνες η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο, λόγω του πρότερου «ανέντιμου μνημονιακού βίου» της κυβέρνησής της και των αποφάσεών της για τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή (23/12) - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Φονικό τσουνάμι χτύπησε την Ινδονησία