ΕΘΝΙΚΑ

Τα ελληνικά φονικά όπλα που πάνε πολύ μακρύτερα από τους τουρκικούς πυραύλους (pics)

Τα ελληνικά φονικά όπλα που πάνε πολύ μακρύτερα από τους τουρκικούς πυραύλους (pics)

Η Τουρκία προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό το ΄χει καταφέρει, να επιβάλλει την εικόνα της «ανίκητης περιφερειακής δύναμης», η οποία με τα όπλα που διαθέτει μπορεί πλέον να κάνει ότι θέλει την «πληγωμένη» από την οικονομική κρίση Ελλάδα.

Ίσως αυτή η πεποίθηση να ΄χει «διαβρώσει» κι ένα μέρος της ελληνικής κοινής κάτι για το οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη εξέπληξαν αρκετούς.

Οι Τούρκοι θυμήθηκαν ξανά και διαφήμισαν πολύ τον πύραυλο Bora. Εφημερίδες τους, δημοσίευσαν και χάρτες στους οποίους φαίνεται ότι μπορούν να πλήξουν την Αθήνα, από το Τσεσμέ…Όταν θα είναι έτοιμος ο Bora.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Τούρκους, ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να περιμένει την ανάπτυξη κανενός πυραύλου για να απειλήσει σε μεγάλο βάθος εντός Τουρκίας κρίσιμους στόχους… Μπορεί να το κάνει τελείως ακίνδυνα με όπλα που ήδη διαθέτει και μπορεί να εκτοξεύσει σχεδόν από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δεν χρειάζεται μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα να ακολουθήσει την Τουρκία και ν΄ αρχίσει να δημοσιεύει χάρτες με κόκκινα βελάκια που θα ξεκινούν από την Εύβοια ας πούμε και θα καταλήγουν πολύ, πολύ βαθιά στην Τουρκία.

Αυτά τα κόκκινα βελάκια μπορούν να είναι και πάρα πολλά και να πλήξουν στόχους με ακρίβεια ασύλληπτη. Δεν είναι θεωρία, είναι γεγονός, γιατί αυτά τα όπλα σε αντίθεση με τον πολυδιαφημισμένο Bora , έχουν δοκιμαστεί σε πρόσφατους πολέμους, “μπαίνοντας” από προκαθορισμένα παράθυρα επιλεγμένων στόχων. Το γνωρίζουν αυτό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, όπου έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους.

t

Συνεπώς ας μην τρομοκρατούμαστε από τους…τρομοκράτες Τούρκους . Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι εμείς να είμαστε σοβαροί και να ρίξουμε το βάρος στην άψογη συντήρηση αυτών των όπλων που επαναλαμβάνουμε ήδη διαθέτουμε. Η δύναμή μας είναι αυτά τα όπλα κι όχι οι αναβαθμίσεις ή οι προμήθειες μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων που κάποιοι θέλουν να ξεφορτωθούν.

Καλή η επικοινωνιακή προσπάθεια τρομοκράτησής μας από τους Τούρκους λοιπόν , αλλά έτσι για να το διασκεδάσουμε , ας φτιάξουν κι ένα χάρτη που να δείχνει που μπορεί να φθάσει ένα όπλο με εμβέλεια 500 χιλιομέτρων αν εκτοξευτεί από το κέντρο του Αιγαίου… Θα ΄χει πολύ ενδιαφέρον να δουν τι έχουν να υπερασπιστούν, μέχρι να φτιάξουν και να στήσουν τους Bora στο Τσεσμέ…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY TOY NEWSBOMB.GR

Ειδικότερα, πέντε είναι τα όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που φοβούνται οι Τούρκοι:

• Το πυραυλικό σύστημα SAM S300

Αποτελεί την καλύτερη αντιαεροπορική γραμμή υπεράσπισης για αστικά κέντρα και στρατηγικές εγκαταστάσεις εντός της ελληνικής επικράτειας.

• Τα ελληνικά υποβρύχια U-214

Μεγάλο ρόλο στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, περάν των πλοίων που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό, διαδραματίζουν τα υποβρύχια U-214, όπως είναι, για παράδειγμα, το υποβρύχιο «Παπανικολής».

• Mirage 2000-5

Η πλέον εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού Mirage 2000, αποτελεί εδώ και δύο χρόνια το σημαντικότερο όπλο της ελληνικής αεράμυνας και της εξασφάλισης της αεροπορικής υπεροχής πάνω από το Αιγαίο. Διαθέτοντας φοβερή ευελιξία και αεροδυναμική και εξοπλισμένο με ένα πανίσχυρο οπλοστάσια, το Mirage 2000-5 είναι ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντιπάλου.

• Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ)

Εδώ γίνεται λόγος για την επίλεκτη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού, που διακρίνεται για τη μέγιστη επιχειρησιακή της ετοιμότητα και το ακμαιότατο ηθικό των στελεχών της. Αποκαλείται, όχι αδίκως, ως η «ελίτ» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: militaire.gr